FOTO/VIDEO. Protest pe DJ193, față de starea catastrofală a drumurilor. Jandarmeria și Poliția, la fața locului


Protest spontan la ieșirea din municipiul Satu Mare spre Amați. Sătui de starea proastă a drumului, dar și de promisiunile autorităților, oamenii nu mai știu ce să facă, așa că au organizat un miting spontan pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la infrastructura rutieră. 

Protest spontan la ieșire din municipiul Satu Mare înspre Amați. Mai mulți localnici – sătui de starea foarte proastă a Drumului Județean 193A, au ieșit în stradă pentru a protesta. Acțiunea are loc la intrarea în localitatea Amați, dinspre municipiul Satu Mare.

“E a treia roată la mașină și mașină scumpă, X6, mi-a rupt-o, mi-a spart-o. Acuma vin de la vulcanizare.  Eu circul zilnic, de două, trei ori pe druml ăsta. Nu se mai poate. Trebuie să blocăm strada, să facem scandal. Ce putem să facem ca autoritățile să vină, să vadă și ei. Nu vine, domnule, nimeni pe strada asta!,” spune Florin, unul dintre protestatari.

Iar povestea lui Florin nu este una singulară. Toți care locuiesc în zonă sunt revoltați de lipsa de acțiune. Mai ales că pentru alte drumuri s-au găsit fondurile necesare, iar autoritățile au reacționat prompt.

Mai mult, cetățenii au probleme și atunci când vine vorba de taxiuri și asta pentru că șoferii nu vor să își strice mașinile pe drumul plin de gropi.

Protestul este susținut și de transportatorii intrajudețenei.

Pentru că cererea de autorizare a protestului a fost respinsă, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Inspectoratului Județean de Poliție și ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare.

Foțele de ordine au fost înțelegătoare și au precizat că empatizează cu locuitorii, mai ales că și ei sunt obligați să traverseze drumul cu autospecialele noi. La rugămintea de a nu bloca drumul, locuitorii au spus că nu doresc să facă probleme celorlalți participanți la trafic și au acceptat să rămână pe marginea carosabilului.

Este mesajul pe care oamenii adunați astăzi la intrarea în Amați l-au comunicat jandarmilor. Forțele de ordine le-au transmis sătmărenilor că sunt acolo să le vină în ajutor pentru ca ei să își poată manifesta libertatea de exprimare.

Ce spune conducerea Consiliului Județean

Reamintim faptul că președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a precizat că sunt două variante: fie se reziliază contractul cu Tehnic Asist, caz în care se va relua întreaga procedură de licitație, cu o întâziere de cel puțin o jumătate de an, fie se realizează o ”tranzacție judiciară”, aprobată și de către instanțele de judecată. În orice situație, spune Pataki, drumul va avea un nou administrator în maxim o săptămână.

“În ultima perioadă am avut mai multe întâlniri de lucru, ultima în cursul zilei de marți, atât cu titularul de contract cât și cu reprezentanții firmei care ar putea să salveze situația ca și subcontractant, prin preluarea acestui contract. În 6 iunie 2019, la Tribunalul din Botoșani va fi o primă înfățișare, iar până atunci trebuie să tranșăm problema. Ori continuăm procesul început împotriva executantului și reziliem definitiv contractul, ori se face o tranzacție judiciară, validată inclusiv de instanță, și se preia contractul de către un alt executant. Peste o săptămână drumul va avea un administrator. Ori va fi preluat de Consiliul Județean, ori îl va prelua un subcontractant”, a fost concluzia expusă de președintele Consiliului Județean.

Autostrada ”Chinului”

Lucrările la Drumul Județean 193 A – cunoscut ca și Autostrada Codrului – au fost sistate de câteva luni! Este vorba despre traseul Satu Mare (DJ 193) – Amați – Rușeni – Tătărești – Necopoi – Homorodu de Jos -Homorodu de Mijloc – Homorodu de Sus – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești (DN 19A).

Miile de oameni care tranzitează zilnic această rută susțin că au ajuns la capătul răbdării. Se circulă cu 30 de kilometri la oră, fiind ridicați nori de praf ca și într-un deșert.

Cea mai mare lucrare din județ, în aer!

Una dintre cele mai ample lucrări din județul Satu Mare – executate și mai apoi sistate de Tehnic Asist – este DJ 193A. În baza procesului de evaluare desfăşurat, prețul ofertat pentru execuția lucrării de modernizare era de 88.390.835,70 lei, inclusiv TVA, iar durata de execuție era de 36 luni.

Insolvența Tehnic Asist, cerută la sfârșitul anului trecut

Magistrații Tribunalului Botoșani au aprobat în toamna anului trecut cererea administratorului Daniel Vlas și au desemnat un administrator judiciar provizoriu. Judecătorii i-au cerut Danielei Vlas, soția afaceristului Mirel Vlas, să depună toate actele din care să rezulte ce avere personală are, și care urmează să fie puse la dispoziția administratorului judiciar provizoriu.

Surse susțin că această cererea de insolvenţă ar putea să ajute firma în relația cu creditorii. Și asta pentru că statul, care este principalul beneficiar al lucrărilor executate de Tehnic Asist, plătește cu întârziere lucrările executate. În unele cazuri chiar refuză să le achite, acuzând o serie de neconcordanțe de ordin tehnic.2 Comments on "FOTO/VIDEO. Protest pe DJ193, față de starea catastrofală a drumurilor. Jandarmeria și Poliția, la fața locului"

  1. Pacat ca dj 193 satu mare pomi e praf practic o capcana. Mi-am rupt flansa la telescop de a sarit telescopul prin capota, altii isi lasa roti zilnic . Drumul e o arma a crimei. Poate ar trebui actionat in judecata consiliul judetean pentru neglijenta criminala. Eu am sa o fac pentru pagubele suferite la masini.

    View Comment
  2. Tragic si comic este ca prefectul Darius Filip este din crucisor la origine si cind vine in vizita traverseaza dj 193 in drum spre meleagurile natale. Oare nu simte cum i-se dezintegreaza masina pe drum sau e mai presus altceva …

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare, protest
LICITAȚIE. Satu Mare, singurul județ cu protecție totală anti-grindină din România

Închide