FOTO. Mii de pelerini în Catedrala Țării Codrului. Simbol al ortodoxie pe aceste meleaguri

Mii de credincioși au fost astăzi prezenți la Mănăstirea “Izvorul Tămăduirii”, de la Măriuș. Mănăstirea poate fi considerată centrul spiritual al Țării Codrului. Ridicat în urmă cu 27 de ani, așezământul monahal a devenit un veritabil bastion al creștinismului ortodox în această parte de lume. Cu atât mai mult astăzi, când s-a sărbătorit ”Adormirea Maicii Domnului”.

Mii de participanți

Peste trei mii de pelerini au fost prezenți astăzi la slujba a fost oficiată de un sobor de 20 de preoți, în frunte cu preotul Virgil Jicărean, consilier eparhial pentru patrimoniu sacru şi pictură bisericească din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, secondat de protopopul de Satu Mare, Ioan Socolan și de către stareţul Mănăstirii Măriuş, părintele Gherontie. Stareţul Mănăstirii Măriuş a mulţumit tuturor binefăcătorilor acestui lăcaş monahal, în special celor care au contribuit la finalizarea lucrărilor la biserică.

Circa trei decenii de istorie

Mănăstirea Măriuş a fost înfiinţată în 16 august 1992, la solicitarea credincioşilor din Măriuş, dar şi din împrejurimi, care au ţinut să ducă la îndeplinire angajamentul care l-au luat faţă de Dumnezeu în timpul celui de al doilea război mondial. Începutul vieţii monahale de la Măriuş a fost odată cu venirea a trei monahi de la Mănăstirea Rohia.

La început, la Măriuş s-a construit o bisericuţă de lemn, iar din anul 2000 s-a început şi construcţia bisericii mari, care a devenit peste ani o veritabilă catedrală în mijlocul pădurilor din Codrul de Sătmar, un punct de reper pentru toţi credincioşii din zonă şi nu numai.

Credincioșii au pus mână de la mână

Considerată a fi ”Catedrala Țării Codrului”, Mănăstirea și Biserica sa impozantă au devenit simbolul unității și credinței codrenilor. Fii ai Țării Codrului au pus umărul și au ridicat la Măriuș o veritabilă cetate a ortodoxismului. Printre aceștia se numără și deputatul Octavian Petric, codrean neaoș.

“Astăzi sărbătorim hramul bisericii și, după cum ați văzut, mii de oameni au venit la Mănăstirea de la Măriuș, fiindcă este un loc binecuvântat. Pot să spun că această mănăstire este un simbol al codrenilor și după cum știți codrenii sunt niște oameni foarte credincioși. Vedeți că an de an se dezvoltă această mănăstire. Sunt construcții noi și toate sunt făcute din darurile pe care le dau acești oameni minunați”, a declarat Octavian Petric.

1 Comment on "FOTO. Mii de pelerini în Catedrala Țării Codrului. Simbol al ortodoxie pe aceste meleaguri"

  1. Ce frumoasă era bisericuța de lemn! Se încadra perfect în acel cadru natural. De ce se suferă de megalomanie?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Octavian Petric
FOTO. Firmele de construcții din județ, împinse către faliment. Petiție către Guvern

Închide