FOTO. Muzeul iluziilor optice a ajuns în municipiul Satu Mare. PROGRAM complet

Muzeul Iluziilor Optice la Satu Mare. Conceptul unic în România a ajuns și la noi în municipiu, după periplul prin țară. Cei care doresc să îl viziteze pot deja să își facă rezervări. Iar organizatorii promit că distracția va fi nu doar pe gustul copiilor.

Muzeul va fi prezent la Satu Mare în perioada  3 decembrie- 19 decembrie 20018. Va putea fi vizitat pe bază de rezervare, la [email protected] sau la numărul de telefon 0752690245. Durata unei vizite este de 60 de minute, iar prețul unui bilet este de 15 lei. Locatia Casa Meşteşugarilor, se află pe strada Stefan cel Marei nr. 18.

Proiectul este unul educațional, neconvențional, iar vizitatorii vor putea afla ce se află în spatele celor mai renumite iluzii optice precum levitatul sau dormitul pe un pat de cuie.„Noi ne-am dorit mult să creăm un loc în care participanții de orice vârstă să poată învăța prin joacă și interacțiunea directă cu exponatele”, a declarat Adrian Filpișan, inițiatorul principal al Muzeului Iluziilor. „Proiectul e, în primul rând, unul educativ și neconvențional. Cred că fiecare familie, fiecare copil și fiecare persoană trebuie să intre măcar o dată într-un Muzeu al Iluziilor Optice: e o experiență unică să parcurgi exponatele, să cânți la theremin sau să te așezi pe spate pe un pat cu 2200 de cuie fără să ți se întâmple nimic, la fel cum e amuzant și provocator să încerci să rezolvi enigmele din spatele fiecărei iluzii optice în parte.”

Sala oglinzilor, holograme și tablouri 3D

Muzeul Iluziilor Optice își conduce vizitatorii prin 3 mari capitole, fiecare destinat unui alt tip de iluzii.

Sala oglinzilor deformate este locul unde cei mici se vor distra și vor deveni, pentru câteva minute, subțiri ca o sfoară sau rotunzi ca un balon, vor avea burta până la nas sau vor deveni pitici.

Iluziile optice vor avea și ele o sală dedicată: peste 50 de tablouri originale, unele de mari dimensiuni, vor provoca voința și inteligența celor care vor încerca să rezolve misterele din spatele lor. Toate imaginile sunt dotate cu instrumente de măsurat, cu ajutorul cărora vizitatorii vor încerca să înțeleagă cum funcționează iluziile.

A treia sală este dedicată obiectelor care le vor oferi vizitatorilor experiențe unice: aici, vizitatorii vor putea înțelege cum funcționează hologramele, vor încerca să descifreze mecanismul iluziei cinematografice sau vor putea să își încerce talentele muzicale la un theremin, primul instrument muzical electronic.

Muzeul Iluziilor Optice la Satu Mare, o provocare

Muzeul este mai mult decât o alternativă plăcută la petrecerea timpului liber, spun organizatorii. Este o provocare pentru ca toată lumea să înțeleagă mecanimele din spatele iluziilor care ne înconjoară.

„Noi nu vrem doar să le oferim vizitatorilor o alternativă plăcută pentru petrecerea timpului liber, ci și să le provocăm gândirea, să îi facem să înțeleagă care sunt mecanismele logice și naturale care se află în spatele tuturor iluziilor care ne înconjoară”, a completat Filpișan. „Muzeul Iluziilor Optice e, prin asta, și o completare neconvențională, dar extrem de utilă, a educației formale din școli. Totodată, le recomandăm vizitatorilor să aibă bateria telefonului sau a aparatului foto 100% încărcată când vin la noi, pentru că vor pleca cu multe amintiri frumoase de aici”.

Muzeul Iluziilor Optice este un proiect al Asociației Astronomice Pluto.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Muzeul iluziilor optice a ajuns în municipiul Satu Mare. PROGRAM complet"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Județul Satu Mare
O firmă care a vândut sandvișuri, milioane de euro pentru întreținerea drumurilor din județul Satu Mare

Închide