FOTO. S-a modernizat cel mai lung tronson de drum județean: 54 km, 3 poduri și 1800 de podețe


Consiliul Județean anunță finalizarea lucrărilor de modernizare pe cel mai lung tronson de drum județean. Recepția lucrărilor s-a făcut marți. Este vorba despre drumul care leagă Careiul de Berveni, până la granița cu Ungaria. 

Prezentată drept una dintre cele mai mari investiții în infrastructura rutieră a județului Satu Mare, modernizarea celor 54 de km de drum județean, care leagă Careiul de Berveni, a fost finalizată odată cu recepția lucrărilor.

“S-au încheiat lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere pe cel mai lung tronson de drum județean modernizat în ultimii ani în județul Satu Mare. Astăzi a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pe cei 54 de kilometri de drum județean din cadrul proiectului de modernizare a DJ 108M, împărțit în două tronsoane: 42,25 km pe tronsonul cuprins de la intersecția cu DN1F – ieșire din orașul Tășnad, până la intrarea în orașul Carei și 12,179 km de la ieșirea din orașul Carei – Berveni până la granița cu Ungaria. Realizarea lucrării, în valoare de aproape 80 de milioane de lei, s-a întins pe durata a 3 ani”, anunță Consiliul Județean.

Potrivit președintelui instituției, Pataki Csaba, îmbunătățirea infrastructurii acestui sector de drum județean va genera efecte pozitive în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a întregii zone. De beneficiile acestei importante lucrări se bucură peste 50.000 de locuitori din 13 localități ale județului Satu Mare, respectiv Tășnad, Santău, Chereușa, Andrid, Dindești, Irina, Portița, Vezendiu, Tiream, Carei, Cămin, Lucăceni și Berveni.

Pe lângă modernizarea infrastructurii rutiere, această lucrare a mai cuprins reabilitarea a 3 poduri, realizarea a 1800 de podețe și accese la gospodării, amenajarea drumurilor laterale, lucrări de colectare a apelor, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Drumul județean Tășnad-Andrid-Carei- Berveni reprezintă 7% din rețeaua de drumuri județene, însă Consiliul Județean Satu Mare continuă dezvoltarea infrastucturii rutiere în zona Tășnadului prin modernizarea drumurilor spre Craidorolț-Mădăras, Craidorolț-Țeghea-Mihăieni-Acâș, Pir-Sălacea (Bihor), Cehal-Camăr, Moftinu Mic-Moftinu Mare, Tășnad zona ștrandului.Fii primul care comentează! despre "FOTO. S-a modernizat cel mai lung tronson de drum județean: 54 km, 3 poduri și 1800 de podețe"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare, infrastructură rutieră, Județul Satu Mare
Acuzații dure. Șpagă la vămile din Satu Mare. Copiii, scoși din țară pe zeci de euro?

Închide