FOTO. Polițistul care era să își omoare colegul, eliberat de judecătorii din Satu Mare

După doar 1 an şi aproape 4 luni petrecute în puşcăria de la Satu-Mare, fostul poliţist Alin Onica a fost eliberat condiţionat în cursul lunii februarie 2020, deşi a fost condamnat de Tribunalul Sălaj în 2018, la o pedeapsă de 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru infracţiunea de tentativă de omor, după ce l-a bătut până l-a lăsat fără suflare pe colegul său, agentul de poliţie Mircea Gaidoş, informează sportulsalajean.ro.

Bătăuşul Alin Onica, fost poliţist la Poliţia Oraşului Şimleu Silvaniei – Compartimentul Ordine Publică, a cerut Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertat din cadrul Penitenciarului Satu-Mare să fie eliberat condiţionat. Solicitarea a fost înregistrată la Judecătoria Satu-Mare la începutul lunii februarie, dar la primul termen cauza a fost amânată. Recent, la al doilea termen de judecată, magistraţii sătmăreni au admis cererea comisiei şi l-au eliberat condiţionat pe Alin Onica din puşcărie, după doar 1 an şi puţin peste 3 luni petrecute după gratii, din totalul pedepsei de 3 ani şi 8 luni, cât trebuia să execute.

Iată soluţia pronunţată de instanţa de judecată:

“Solutia pe scurt: (…), admite sesizarea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, în ceea ce priveşte acordarea liberării condiţionate privind pe condamnatul ONICA IOAN ALIN, în prezent deţinut în Penitenciarul Satu Mare, în executarea pedepsei de 3 ani şi 8 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 43/2018 emisă de Tribunalul Sălaj, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 188 Cod penal. Dispune punerea în libertate a condamnatului (…)”.

Amintim că fapta a fost comisă în seara de 16 ianuarie 2018, când la petrecerea de bilanţ a Poliţiei Şimleu Silvaniei, eveniment la care au participat şi Aurel Ştirb – la acel moment şeful IPJ Sălaj, alături de şeful Poliţiei Şimleu Dorin Domşa, când Onica Alin şi-a bătut cu bestialitate colegul, pe Mircea Gaidoş.

La petrecerea poliţiştilor organizată la Cabana Brădet din Şimleu, Alin Onica l-a bătut cu o cruzime nemai întâlnită pe Mircea Gaidoş, care a fost preluat în stare gravă de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul din Şimleu, de unde o ambulanţă l-a dus imediat la Urgenţa Spitalului din Zalău. În cele din urmă, din cauza stării foarte grave de sănătate, a fost transportat la un spital din Cluj. Procurorii au declarat atunci pentru jurnalistul Artur Szekely că nu au văzut în cariera lor un caz cu un aşa mare număr de leziuni pe corpul unei victime. Gaidoş Mircea avea aproape toate costele rupte, fractură de piramidă nazală, fractură la maxilar, plămân perforat, dar şi alte zeci de urme lovituri pe toată suprafaţa corpului. Potrivit martorilor, Mircea Gaidoş a fost bătut de Alin Onica timp de aproximativ o oră în continuu.

Mircea Gaidoş a “văzut” moartea cu ochii

Mircea Gaidoş a declarat că a petrecut 10 zile la terapie intensivă, după care a fost internat patru zile la Secţia Chirurgie. A stat în comă o noapte întreagă, iar doctorii s-au abţinut iniţial cu privire la şansele de viaţă. Mircea a suferit o operaţie la maxilar, iar cinci săptămâni a avut un sistem de imobilizare a maxilarului, perioadă în care nu şi-a putut deschide gura de loc, iar timp de două luni s-a hrănit doar cu paiul şi a slăbit destul de mult

SURSA: sportulsalajean.ro

2 Comments on "FOTO. Polițistul care era să își omoare colegul, eliberat de judecătorii din Satu Mare"

  1. Cine a plătit spitalizarea? În rest, liber la practici de cruzime, că instanța ține cu infractorii.

    View Comment
  2. Nu sau inteles pe spaga probabil

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
FOTO. Minori prinși la furat în Carrefour Satu Mare, încătușați. Tatăl îl avertizează pe polițist

Închide