FOTO. Proiect impresionant! Malurile Someșului, transformate în parcuri uriașe în Satu Mare!

Malurile stâng și drept ale Someșului, situate între Podul Decebal și Podul Golescu în municipiul Satu Mare, vor intra în reabilitare, în baza unei fionanțări asigurate printr-un proiect european. În prezent, în acea zonă, vegetaţia creşte aproape necontrolat, malurile râului se surpă continuu, reziduurile aduse de apa se acumulează între tulpinile vegetaţiei poluând mediul.

Suprafaţa totală a terenului care urmează să fie reabilitată este de 57.998 mp. Conceptul care a stat la baza transformării zonei degradate a malurilor Someşului în zonă de petrecere a timpului liber rezultă din morfologia malurilor Someşului cuprinse între cele doua poduri rutiere.

MAL DREPT

Pentru malul drept s-a propus realizarea unei alei pietonale din dale tip lespezi de beton aşezate în fâşii ţesute intercalate cu fâşii de zonă verde- gazon. De-a lungul acestei alei pietonale s-au propus şase puncte de interes dupa cum urmează:

1. Loc de joacă pentru copii
2. Zonă de fitness în aer liber
3. Zonă ponton
4. Scena evenimente cu gradene
5. Pavilion expoziţional
6. Zona socializare tineret- la hamace

MAL STÂNG

Pe malul stâng al Someşului se propune refacerea aleii existente şi dotarea acesteia cu bănci coşuri de gunoi şi un sistem de iluminat cu stâlpişori pitici cu rol de ghidare şi marcare a traseului. În prezent aleea este din pământ delimitată de borduri din elemente de lemn de cca. 10 cm înalţime degradate sau furate în proporţie de cca. 70%. Băncile nu mai au elemente de şezut şi reazem acestea au fost vandalizate sau furate existând doar suporţii, picioarele din beton.

Prin urmare aleea propusă va fi bordurată din elemente din beton structura acesteia fiind din piatră spartă sort mic împănată cu nisip de concasaj pentru a crea o suprafaţă stabilă plăcută la călcare şi alergare.

La modelarea traseelor şi amplasarea punctelor de interes s-a ţinut cont de traseul viitorului pod pietonal peste Someş ce face obiectul unui alt proiect iniţiat de municipalitate.

1 Comment on "FOTO. Proiect impresionant! Malurile Someșului, transformate în parcuri uriașe în Satu Mare!"

  1. Toate bune si frumoase , dar cum ramane cu aglomeratia de capuse in zona????

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare
FOTOGALERIE. Centrul Vechi, în reabilitare. Se repară fațadele

Închide