Alegeri prezidențiale la Satu Mare: Cine sunt cei mai harnici sătmăreni

Sătmărenii nu s-au grăbit să ajungă la urne în primele ore de la deschiderea secțiilor de vot la primul tur al alegerilor prezidențiale din 2019. Județul a fost, la ora 09:00, al doilea de la coada clasamentului și doar județul Covasna a înregistrat o mai mică prezență la urne. 

Alegerile prezidențiale din 2019 la Satu Mare nu au provocat mare interes, cel puțin așa arată datele din primele două ore de la deschiderea urnelor. Județul nostru s-a plasat, potrivit datelor pentru ora 9, la coadă clasamentului național, cu o prezență la urne de 2,36%. Adică puțin peste 7.400 de votanți s-au dus să își exprime opțiunea electorală.


Alegeri prezidențiale 2019 Satu Mare primul tur: Prezența la urne actualizată


Procentual vorbind, cei mai harnici au rămas locuitorii din zona rurală, arată datele Biroului Electoral Central. Desigur, ca număr de alegători, tot orașele sunt cele care conduc topul, dar nu cu foarte mult. Peste 3.900 de locuitori din mediul urban au fost la urne, iar peste 3.400 s-au prezentat la secțiile din zona rurală.

Alegeri prezidențiale primul tur Satu Mare: Bărbații, mai matinali ca doamnele

Bărbații s-au dovedit mai matinali decât doamnele. Peste 4.000 de sătmăreni au fost la urne, comparativ cu 3.400 de sătmărence.

În ceea ce privește categoriile de vârstă, cei între 45 și 64 de ani sunt pe primul loc. Peste 3,500 au fost la urne, comparativ cu cei peste 1.700 de persoane cu vârste de peste 65 de ani. Pe ultimul loc, la fel ca la alegerile anterioare, se află tinerii. Puțin peste 280 au fost prezenți la urne din grupa de vârstă 18-24 de ani.

Municipiul Satu Mare nu face excepție de la regulă. Și în oraș au votat în special cei cu vârste cuprinse între 45 și 64 de ani, iar bărbații au fost mai matinali decât femeile.

Datele transmise prin Sistemul Informatic de cei de la Biroul Electoral Central sunt similare cu cele înregistrate la Satu Mare și în anii anteriori. Asta în timp ce, în primele zile de vot, la nivelul secțiilor de votare din străinătate, prezență mai mare s-a înregistrat la urne în rândul tinerilor.

Fii primul care comentează! despre "Alegeri prezidențiale la Satu Mare: Cine sunt cei mai harnici sătmăreni"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri prezidențiale 2019 diaspora, alegeri prezidențiale 2019 Satu Mare
Cum va fi vremea astăzi. Votanții, sfătuiți să nu uite acasă umbrelele

Închide