FOTO. Sătmărenii, înarmați cu umbrele, la slujbele de Înviere

Mii de sătmăreni au fost prezenți la bisericile din județ pentru a participa la slujbele de Înviere și a sfinți bucatele pe care le vor pune pe masa de Paște.

Ploaia și vântul i-a descurajat pe unii credincioși să participe la slujba de Înviere, cu toate acestea, majoritatea bisericilor din municipiu au fost pline, iar sătmărenii s-au înarmat cu umbrele și au sfidat ploaia și vântul așteptând răbdători momentul sfințirii coșurilor și împărtășirii Lumii Sfinte.

La Biserica Adormirea Maicii Domnului, credincioșii nu s-au mai aliniat pe marginea bulevardului Vasile Lucaciu, ci s-au adunat în curtea lăcașului de cult pentru a asculta slujba de Înviere. Astfel, nu a fost necesară restricționarea traficului în zonă, așa cum s-a întâmplat anul trecut. În ciuda ploii, curtea și trotuarul din fața bisericii, aflată acum în plin proces de restaurare, au fost neîncăpătoare pentru credincioșii care au venit la liturghie.

Și Catedrala greco-catolică “Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” a fost plină de credincioși în noaptea de Înviere. Cei care nu au mai avut loc în biserică și-au protejat coșurile cu umbrele și au așteptat momentul în care preotul a anunțat Învierea Domnului.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Sătmărenii, înarmați cu umbrele, la slujbele de Înviere"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Paste
FOTO/VIDEO. Hristos a Înviat! Lumina Sfântă a ajuns la Satu Mare

Închide