România nesimțiților! Senator preluat cu elicopterul SMURD pentru o…diaree!

Senatorul sucevean Virginel Iordache a ajuns săptămâna trecută la Spitalul Județean pentru că se simțea cam rău. După ce a fost consultat și i s-a spus că nu e nimic grav, parlamentarul a insistat să fie transferat cu elicopterul la București, potrivit obiectivdesuceava.ro

Elicopterul SMURD, ajuns de urgență la Suceava, l-a transferat pe Iordache de la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava către Institutul “Matei Balș“ din București cu diagnosticul de enterovirus. În ciuda neîncrederii în medicii suceveni, diagnosticul a fost confirmat în Capitală: un virus aerogen, o formă ușoară de boală, ceva dureri de cap, amețeală și diaree.

Potrivit sursei citate, pcientul Virginel Iordache nu a ținut cont de recomandările medicilor suceveni, ba mai mult, le-ar fi vorbit urât și ar fi menționat în repetate rânduri că el nu va fi tratat aici, în provincie. În aceste condiții, s-a operat transferul pacientului către Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș“, unde a primit același diagnostic, de virus aerogen, prezentând o formă foarte ușoară.

În concluzie, senatorul PSD a fost transferat cu un elicopter SMURD, către un spital bucureștean pentru o durere de cap și un episod de diaree.

Dupa apariția articolului în OBIECTIV, medicul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a contactat redacția pentru a preciza că nu el personal a autorizat deplasarea elicopterului SMURD la Suceava pentru transferul la București a pacientului Virginel Iordache, adăugând că în acea perioadă nu se afla în țară și că, așa cum prevăd procedurile, solicitarea a venit de la medicii Spitalului Județean Suceava.

Senatorul Virginel Iordache nu a putut fi contactat de reporterii “Obiectiv” pentru un punct de ve­de­re, deși a fost apelat de mai multe ori.

SURSA: obiectivdesuceava.ro

Ce transmite Biroul de Presă al senatorului Virginel Iordache

”Senatorul  Virginel Iordache a fost internat la Spitalul Sfântul Ioan cel Nou din Suceava în data de 14 mai 2019, unde a fost supus unor investigații medicale. Ca urmare lipsei diagnosticului concludent și fiind suspectat de meningită bacteriană, cu o stare de sănătate vizibil alterată, în data de 16 mai 2019 medicii au hotărât transferul acestuia la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București. Din fericire, în urma investigațiilor amănunțite a fost infirmată suspiciunea de infecție cu meningococ.

Decizia transportării de urgență cu elicopterul a pacientului, dată fiind starea degradată a sănătății acestuia, a aparținut exclusiv medicilor spitalului Sfântul Ioan cel Nou din Suceava. Apreciem profesionalismul  personalului medical din spitalele din Suceava și București și totodată le mulțumim și le suntem recunoscătorii. Senatorul Virginel Iordache nu a făcut nici o cerere referitoare la un transport preferențial pentru transferul intraspitalicesc, interacțiunea cu personalul medical a fost una de respect reciproc, neexistând nici un episod din cele relatate nerealist în presă. Parlamentarul PSD este recunoscător faptului că face parte din comunitatea suceveană formată din oameni deosebiți și valoroși.

În prezent starea de sănătate a senatorul este stabilă, cu diagnostic endocardită infecțioasă, acesta se află internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

1 Comment on "România nesimțiților! Senator preluat cu elicopterul SMURD pentru o…diaree!"

  1. Nesimtit ,,Sti cine sut eu”!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre elicopter, senator
Bebeluș, transportat cu elicopterul la Cluj. Nou-născutul este în stare critică

Închide