FOTO. SOLUȚIILE pentru traficul infernal din intersecția Burdea, în municipiul Satu Mare

FOTO1: Așa se circulă în prezent

De ani de zile se tot încearcă așa-zisa sistematizare a traficului rutier în intersecția Burdea (intersecția dintre Podul Decebal, Bulevardul Octavian Goga, Bulevardul Cloșca și Drumul Careiului). Cu toate că soluții au existat, cei din Comisia pentru siguranța traficului din cadrul Primăriei Satu Mare au spus PAS ultimei propuneri, care datează de vreo trei ani.

Această propunere a fost avansată de Maskulik Csanba (actualmente administrator public, fost consilier local în 2013, momentul prezentării proiectului) și consilierul local Butka Gergo.

FOTO2: Propunere pentru sistematizarea traficului rutier

FOTO2: Propunere pentru sistematizarea traficului rutier

Astfel, conform planului (FOTO2), se are în vedere montarea unui semafor cu acţionare manuală pentru pietoni pe Drumul Careiului în dreptul Aleea Universului. Cererea este motivată prin faptul ca pe această trecere de pietoni au fost foarte multe accidente şi este o trecere de pietoni foarte aglomerată, cu un risc mărit.

Reglementarea parcării autovehiculelor pe Drumul Careiului în dreptul parcării SATURN SA, unde s-au reglementat parcările prin montarea unor stâlpi în vederea protejării circulaţiei pietonilor. Dar maşinile continuă să parcheze oblic obturând banda de circulaţie, creând astfel ambuteiaje şi accidente, având în vedere şi faptul ca în dreptul zonei maşinile au acces la stânga.

FOTO3: Aici ar trebui eliberată prima bandă pentru circulația rutieră

FOTO3: Aici ar trebui eliberată prima bandă pentru circulația rutieră

De asemenea în dreptul restaurantului şi al magazinului existent (FOTO3), maşinile parchează pe trotuar, făcând imposibilă trecerea pietonilor (uşa de la restaurant este deschisă tot timpul către trotuar).

Inițiatorii au propus interzicerea parcării (oprire interzisă) în zona menţionată – eventual parcarea longitudinală cu o parte pe trotuar cu marcarea corespunzătoare.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. SOLUȚIILE pentru traficul infernal din intersecția Burdea, în municipiul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare
RECUNOȘTINȚĂ. Cei patru EROI care au impresionat Satu Mare. PresaSM.ro i-a premiat

Închide