FOTO. Strabag explică de ce s-a tăiat digul Someșului: ”Am respectat cu strictețe proiectul”


Reprezentanții Strabag – ARL Cluj, asociere care construiește cel de-al treilea pod din municipiul Satu Mare, a remis un punct de vedere pentru PresaSM, după ce au tăiat o bucată din digul râului Some, în zona Cartierului Micro 17.

Constructorul susține că: ”Nu ne aflăm în această situație (pericol de inundație, n.red) și evidențiem faptul că situația este temporară, barajul fiind afectat pe o înălțime mică și o zonă limitată”.

Redăm mai jos întregul comunicat:

”Antreprenorul a respectat cu strictețe Proiectul preconizat și predat către Angajator. Proiectarea a prevăzut executarea fundației pilonului P2 în corpul barajului deja existent al viaductului de pe malul stâng și, ca atare, au fost luate în considerare toate aspectele legate de siguranța zonei;

Proiectul prevede că, înainte de executarea pilonului de fundație P2, este necesara executarea unor piloni forați cu un diametru mare Ø1500 mm din beton armat; Pilonii forați erau în curs de execuție în momentul articolului dumneavoastră;

Împreună cu autoritățile, ne-am pregătit și pentru cel mai rău caz de inundație, astfel incat materialul excavat este depozitat în apropiere pentru a fi mutat în caz de urgență, pentru a umple golul tehnologic;

Nivelul apei râului Someș este monitorizat constant. Relevăm faptul că siguranța tuturor locuitorilor din zona proiectului nostru de construcție este prioritara pentru noi!”.

FOTO: obiectiv-sm.ro


Fii primul care comentează! despre "FOTO. Strabag explică de ce s-a tăiat digul Someșului: ”Am respectat cu strictețe proiectul”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre al treilea pod, Someș
Digul Someșului, distrus în Micro 17. În caz de inundații, situația devine complicată

Închide