FOTOGALERIE. Sute de betoniere, mobilizate la al treilea pod peste Someș. A început turnarea fundației


Peste 200 de autobetoniere transportă beton pentru piciorul podului aflat în construcție peste râul Someș, în zona str. Ștrandului. Operațiunea a început miercuri dimineața și va dura până joi seara. Cele peste 200 de autobetoniere vor transporta aproape 2.400 mc de beton.

,,Se toarnă peste 2.400 de mc de beton la primul radier al unuia din cei doi piloni ai podului. Un astfel de radier are aproximativ 4 metri înălțime, folosindu-se și 180 tone de fier beton. Pentru operațiune se folosesc peste 200 de autobetoniere. Se va turna timp de două zile, miercuri și joi “, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Podul este cel mai mare proiect de infrastructura din ultimii 30 de ani din Satu Mare și o construcție unică în nord-vestul României. Acesta va avea 640 de metri, proiectul fiind adjudecat în aprilie 2020 către constructorul austriac Strabag pentru 168 milioane lei. Lucrările au început în iulie 2020, urmând a fi finalizate în doi ani și jumătate.

Structura celui de-al treilea Pod va fi susținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric in sistem semi- harpă. De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulație, cu cate două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal și o pistă pentru bicicliști. Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, cate doua scări pe fiecare dig, iar pentru siguranța circulației pietonale se vor amplasa parapete metalici de protecție pe rampe, viaducte si pod precum si pe scările de acces de pe diguri.

“Construcția celui de-al treilea pod Someș este în plină desfășurare: miercuri am vizitat șantierul cu primarul Gábor Kereskényi, unde a fost construit primul radier al unuia dintre cei doi piloni ai podului. Pentru aceasta, au fost utilizate 180 de tone de beton armat și 2.500 de metri cubi de beton au fost turnate în fundație în două zile. Mă bucur că, în calitate de membru al Parlamentului, am putut susține lansarea proiectului și cred că trebuie să fim acolo în Parlament pentru a putea ajuta în continuare cu astfel de investiții, atât în Satu Mare, cât și în județul Satu Mare”, a precizat deputatul Magyar Lorand într-o postare pe Facebook.Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Sute de betoniere, mobilizate la al treilea pod peste Someș. A început turnarea fundației"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre al treilea pod
Anunț de mediu ”Organizare de șantier mal stâng și mal drept, aferentă investiției Pod peste râul Someș”

Închide