FOTO. Traseism politic sub acoperire în Consiliul Județean. ”Trădări” de râsu`-plânsu`

Traseismul politic a fost dus la nivel de artă prin județul Satu Mare. Nu face excepție nici Consiliul Județean Satu Mare. De cele mai multe ori, aceste schimbări de macaz politic nu se fac la vedere. Mai mult, nu se anunță nici măcar atunci când legea prevede acest lucru.

De la ALDE spre PMP, la secret

Reporterii PresaSM au intrat în posesia documentelor care certifică o astfel de speță. Mai exact, consilierul județean din partea ALDE, Liviu Pop, (ajuns consilier județean din partea ALDE în 29 mai 2019, după decesul fostului consilier Nicolae Bura) a devenit recent membru al Partidului Mișcarea Populară. Și nu orice fel de membru, ci președinte interimar al Organizației Județene PMP Satu Mare!

Concret, Liviu Pop este membru și lider interimar al PMP Satu Mare din data de 17 ianuarie 2020 (vezi facsmil). Dar asta nu l-a împiedicat să participe la ședința Consiliului Județean Satu Mare din 31 ianuarie 2020 (la două săptămâni distanță) în calitate de consilier județean ALDE.

FACSIMIL. Liviu Pop, un politician cu memorie scurtă

Liviu Pop l-a luat pe ”nu știu” în brațe

Cel puțin din punct de vedere moral, Liviu Pop trebuia să își decline în plenul Consiliului Județean noua apartenență politică. Dar nu a făcut-o, iar indemnizația de ședință a încasat-o.

Reporterii PresaSM l-au contactat telefonic pe Liviu Pop, care a pozat într-o persoană surprinsă.

”Nu am aflat încă. Aveți dumneavoastră acea numire a mea în funcția de președinte al PMP Satu Mare?! Mie încă nu mi-a ajuns. Nu știu dacă trebuia să anunț în plenul Consiliului Județean trecerea mea de la ALDE la PMP. O să studiez legea. Acum nu pot vorbi mai mult, sunt la volan”, a precizat Liviu Pop.

Președintele CJ nu știe nimic, Prefectura așteaptă

Reporterii PresaSM au luat legătura cu președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, care a declarat că nu știa nimic despre acest subiect, în condițiile în care nici Liviu Pop nu a făcut o astfel de informare. Pataki Csaba a precizat că totul trebuie să se tranșeze în ”curtea” celor de la ALDE.

Reprezentanții Serviciului juridic al Prefecturii Satu Mare au opinat că din punct de vedere legal totul depinde de o eventuală sesizare din partea ALDE, care ar trebui să îi retragă sprijinul politic lui Liviu Pop, după care să informeze Instituția Prefectului, care să ia act de acest lucru și să emită un act administrativ privind încetarea mandatului.

De altfel, legea spune clar când se pierde mandatul: “Pierderea calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale pe a cărei listă de competitori electoral a fost ales”.

Or, până în prezent, Liviu Pop se pare că are dublă calitate: de membru ALDE și membru PMP. Legal nu este, nici pe departe, dar în România nu ne mai surprinde nimic.

Surse din cadrul ALDE au precizat că urmează să i se retragă sprijinul politic lui Liviu Pop, urmând să se sesizeze și toate instituțiile abilitate.


NOTA REDACȚIEI: Nu le plângem de milă celor de la ALDE. Prin acest articol dorim să arătăm doar modul în care se face politică în județul Satu Mare. 1 Comment on "FOTO. Traseism politic sub acoperire în Consiliul Județean. ”Trădări” de râsu`-plânsu`"

  1. Găinării…ca să nu zicem porcării.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre ALDE, Consiliul Județean Satu Mare
Județul Satu Mare, târât într-un scandal politic și imobiliar de milioane de euro

Închide