FOTO. Echipa de tineri medici eroi din Satu Mare! Sute de vieți salvate, șase zile din șapte

Consiliul Județean precizează că peste 900 de vieți au fost salvate grație angiografului achiziționat de Spitalul Județean Satu Mare. Echipa de specialiști a ajuns să lucreze șase zile din șapte, iar sătmărenii nu mai sunt nevoiți să plece în alte orașe pentru tratament. Echipamentul a fost cu atât mai necesar, cu cât Satu Mare se află de ani de zile în topul județelor cu o incidență mare a bolilor cardiovasculare. 

Potrivit Consiliului Județean, intervențiile făcute de echipa de specialiști care operează angiograful Spitalului Județean Satu Mare a dus la salvarea a peste 900 de vieți. Este vorba despre pacienți cu boli cardiovasculare, iar cerința este una mare. Astfel, spun autoritățile, echipa de specialiști lucrează șase zile pe săptămână pentru a putea face față numărului mare de solicitări.

“După un început sinuos, angiograful de la spitalul sătmărean, operat de o echipă de specialiști 6/7 zile a dus la salvarea a peste 900 de persoane care suferă de boli cardiovasculare”, spun cei de la Consiliul Județean.

Aparatul și echipa medicală fac ca sătmărenii să nu mai fie nevoiți să ajungă în alte orașe pentru a putea beneficia de tratament, ci pot beneficia de procedurile moderne chiar la ei acasă.

“Sătmărenii, și nu numai, nu mai sunt nevoiți să aleagă pentru proceduri moderne, centre de tradiție în domeniul Cardiologiei Intervențională din Cluj Napoca, Tg. Mureș, Oradea, Timișoara etc, ci se pot trata <<acasă>>,” mai spun autoritățile sătmărene.

Echipamentul este cu atât mai important cu cât județul Satu Mare se confruntă cu o incidență crescută nu doar a bolilor cardiovasculare, ci și a deceselor cauzate de aceastea. Județul chiar a ajuns să conducă topul național, iar Satu Mare se află și pe lista unităților administrativ-teritoriale cu o speranță de viață scăzută, sub media națională.

2 Comments on "FOTO. Echipa de tineri medici eroi din Satu Mare! Sute de vieți salvate, șase zile din șapte"

  1. Sperăm să nu plece din Satu Mare!

    View Comment
  2. Ce minune , 6 zile din 7, cand in alte centre medicale astfel de “operatii” facute de cardiologi se fac 7 zile din 7. Ca si pacient cand il cauti pe doctorul minune fie nu il găsesti fie te trimite la altcineva.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre angiograf, Consiliul Județean Satu Mare
Primarii din județul Satu Mare vor să ”dea bine” pe lângă Poliție, din bani publici

Închide