FOTOGALERIE. Au început în forță lucrările la viitorul Lidl. Când va fi gata construcția

Cei de la Lidl au început construcția noului supermarket pe Drumul Careiului, din municipiul Satu Mare. Mai exact, au început în zona Podului Golescu, în apropiere de Biserica Ortodoxă ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Deja s-a pregătit terenul cu ajutorul unui buldoexcavator și se lucrează acum la fundație, urmând ca lucrările să fie susținute în ritm alert.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat că investiția va fi finalizată în luna septembrie, urmând ca în luna octombrie să fie inaugurat supermarketul.

”Noul magazin Lidl are ca și termen de finalizare sfârșitul lui septembrie. Dânșii doresc să dea în funcțiune noul supermarket la începutul lui octombrie. Și pe ei îi presează timpul. Eu i-am cunoscut ca fiind niște oameni serioși și sper că se vor ține de aceste termene”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Suprafața carosabilă și pietonală va fi de 5.436 metri pătrați, iar suprafața de spații verzi amenajate este de 1.970 metri pătrați. De asemenea, vor fi 129 de locuri de parcare, printre care două locuri de parcare de tip “mamă și copil” și două locuri pentru persoane cu deficiență locomotorie. Un aspect foarte important luat în calcul este distanța față de Biserica Ortodoxă ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, care va fi de minim 20 de metri.

Totodată, reprezentanții celor de Lidl au primit undă verde pentru a construi sensul giratoriu în municipiul Satu Mare, la intersecția dintre Drumul Careiului, coborârea de pe Podul Golescu și strada Prahovei.

”Investiția pentru care a fost elaborată prezenta documentație este propusă în zona centrală a intravilanului municipiului Satu Mare, la intersecția dintre str.Careiului (DN19, E671), str. Prahovei și B-dul Lalelei. (…) Prin această investiție investitorul dorește construirea unei intersecții de tip giratoriu, exact pe același amplasament cu intersecția actuală. Aceasta investitie va facilita desfășurarea traficului în condiții de maximă siguranță, permițând totodată decongestionarea traficului în zonă”, se arată în documentul citat.

Este important de subliniat că deși se va elimina sistemul de semaforizare în zonă, în cazul în care circulația pietonilor va îngreuna traficul rutier, respectiv viața pietonilor va fi pusă în pericol, cei de la Lidl se obligă să finanțeze un sistem de semaforizare specială pentru pietoni!

”Valorile actuale ale traficului și ambuteiajele create în zona intersecției au dus la propunerea actuală de a amenaja un sens giratoriu în zona, lucru care permite atât intrarea simultană în intersesție a mai multor autovehicule simultan cât și sporirea siguranței în exploatere a traficului”, se mai arată în document.

Lățimile benzilor de circulație variază între 3,3 metri liniari și 3,5 metri liniari. Raza interioară de girație este de 8,00 metri liniari. Sensul giratoriu proiectat va fi amenajat cu două benzi pe calea inelară a câte 5,25 metri liniari lățime fiecare.

Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Au început în forță lucrările la viitorul Lidl. Când va fi gata construcția"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Satu Mare
DEZVĂLUIRE. Culmea sărăciei în Satu Mare. Se fac bani și după morți

Închide