FOTOGALERIE. Bătaie de joc! “Depozit” de gunoaie lângă clopotele pentru reciclare


Un sătmărean a postat imagini de la clopotele pentru reciclare selectivă aflate la intersecția străzilor Ioan Slavici și George Coșbuc. În fața tomberoanelor a fost improvizat un “depozit” de gunoaie cu ambalaje, recipiente de vopsea și cutii provenite de la diferite aparate electrocasnice. Și nu e prima dată când sătmărenii înțeleg să își lase mizeria în drum. 

Clopotele pentru colectare selectivă amplasate la intersecția străzilor Ioan Slavici și George Coșbuc este frecvent un loc pentru depozitarea deșeurilor. Un sătmărean a postat noi imagini din zonă, iar pozele arată cum lângă tomberoane, au fost plasate mai multe cutii, recipiente cu vopsea și alte chimicale utilizate în amenajările interioare, dar și ambalaje provenite de la aparate electrocasnice și chiar resturi alimentare.

Nu este pentru prima dată când locuitorii sau cei care tranzitează zona se lovesc de o astfel de priveliște dezolantă. Și pe parcursul lunii trecute sătmărenii au reclamat faptul că, deși tomberoanele erau goale, unii cetățeni s-au obișnuit să își lase deșeurile reciclabile lângă containere. Astfel, în zonă se formaseră grămezi de haine, de hârtii sau pet-uri.

Problemele se repetă și în alte zone în care au fost amplasate puncte de reciclare. Într-unul dintre cartiere, locatarii s-au plâns că mulți ajung să lase pet-urile și sticlele lângă clopote, fie din comoditate, fie pentru că tomberoanele au o capacitate prea mică în raport cu necesitările sătmărenilor.

Și nu doar punctele de colectare selectivă ajung să ofere astfel de priveliști dezolante. Probleme apar și în cartierele mari, acolo unde tomberoanele pentru deșeuri menajere se dovedesc prea mici în raport cu gunoiul generat de gospodării.

În plus, din cauza lipsei unor opțiuni accesibile, inclusiv din punct de vedere financiar, cetățenii lasă lângă punctele de colectare și obiectele din casă de care nu mai au nevoie. Astfel, lângă tomberoane pot fi găsite saltele uzate, mese, scaune, dulapuri de dimensiuni mici sau elemente de tâmplărie.2 Comments on "FOTOGALERIE. Bătaie de joc! “Depozit” de gunoaie lângă clopotele pentru reciclare"

  1. incredibil frate…numai la noi vezi asa ceva.

    View Comment
  2. Aici măcar e aruncat lângă tomberon, la sate gunoiul e aruncat pe câmp, pârâu și șanț.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deșeuri, gunoi
FOTO. ”Marea relaxare” la unii sătmăreni. Dezastru lăsat pe spațiile verzi, în Satu Mare

Închide