FOTO. Când vrei să reciclezi, dar te lovești de nepăsare. Containere pline, gunoi lăsat în stradă


Clopotele amplasate pe spațiul public, menite să crească gradul de colectare selectivă, sunt insuficiente. O arată clar imaginile trimise de un cititor PresaSM. Din lipsă de spațiu, deșeurile ajung să fie depozitate pe spațiul public, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la colectarea selectivă, chiar și pentru cei care au înțeles cât de importantă este protejarea naturii. 

Amplasarea clopotelor pentru colectare selectivă pe spațiul public ar fi trebuit să ducă la creșterea gradului de reciclare, doar că asta se poate întâmplat doar în situația în care ele nu sunt subdimensionate ca volum. În cartierul Micro 17, lângă Școala “Lucian Blaga”, deșeurile colectate selectiv au ajuns să fie depozitate lângă tomberoane, din lipsă de spațiu.

Și nu este singurul caz în care cetățenii ecologiști ai municipiului se lovesc de nepăsarea celor care ar trebui să fie primii la implementarea politicilor de colectare selectivă.

O sătmăreancă a surprins momentul în care, deși oamenii au lăsat lângă pubele gunoiul sortat, tot din lipsă de spațiu, acesta a ajuns să fie aruncat, amestecat, tot în aceeași mașină pentru ridicarea deșeurilor.

Iar probleme cu punctele de colectare subdimensionate nu sunt doar atunci când vorbim de reciclare. Tomberoane pline, gunoaiele depozitate în afara punctului de colectare, din lipsă de spațiu, sunt o constantă și în alte cartiere din municipiul Satu Mare. Asta pe lângă situațiile în care oameni ai străzii pur și simplu scot afară gunoaiele și le lasă lângă containere.

Locuitori din Micro 17, dar și de pe strada Mileniului, unde sunt amplasate alte clopote, se întreabă dacă mizeria de lângă punctele de colectare selectivă va duce efectiv la creșterea sortării deșeurilor, sau dacă nu cumva îi va face pe sătmărenii să renunțe la obicei, având în vedere că n-au condiții și ajung să facă mizerie pe spațiul public.

În paralel, autoritățile au făcut repetate apeluri publice pentru denunțarea celor care, în mod intenționat, depozitează gunoaie în alte spații decât cele amenajate.

În alte orașe, punctele de colectare selectivă au fost reamenajate astfel încât să ducă nu doar la o creștere a nivelului de sortare, ci și la menținerea curățeniei în zona depozitării gunoaielor și la creșterea gradului de informare publică.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Când vrei să reciclezi, dar te lovești de nepăsare. Containere pline, gunoi lăsat în stradă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre colectare selectivă, deșeuri, gunoi
Colectare selectivă, sub semnul întrebării. Deșeurile lăsate lângă tomberoane, amestecate în mașină

Închide