FOTOGALERIE. Oficial, se va schia la Luna Șes, în județ. Neoficial, mai greu!

Lucrările de amenajare a ultimului tronson al pârtiei de schi de la Luna Șes se apropie de final, spun reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare. Conform aceleeași surse, firma care execută lucrările ar fi reușit să devanseze termenele aflate în contractul de execuție. Amenajarea pârtiei de schi are termen de finalizare sfârșitul lunii octombrie.

Oficial, totul e ok

În cadrul lucrărilor de amenajare a pârtiei se va executa și instalația de producere a zăpezii artificiale pe toată lungimea pârtiei. În acest sens, conducerea Consiliului Județean s-a întâlnit și cu reprezentantul firmei responsabile de întocmirea proiectului tehnic și execuția rezervei de apă necesară pentru alimentarea instalației de producere a zăpezii artificiale. Pentru a nu întârzia aceste lucrări, reprezentantului firmei i s-a pus în vedere recuperarea de urgență a zilelor de întârziere înregistrate în realizarea proiectului tehnic, și începerea de urgență a lucrărilor.

Până în prezent, în cadrul proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil de la Luna Șes, au fost realizate mai multe componente: drumul de acces, este realizată alimentarea cu energie electrică, este montat telescaunul, cu clădirile de la stația inferioară și stația superioară, este în curs de finalizare amenajarea pârtiei de schi, dotată cu instalație de zăpadă artificială și este contractată construcția alimentării cu apă și a rezervorului de acumulare pentru instalația de zăpadă artificială.

Neoficial, e mai complicat…

Varianta neoficială a autorităților județene este ceva mai puțin cosmetizată. Rețeaua de electricitate nu asigură necesarul de curent în zonă. De asemenea, se înregistrează unele întârzieri la construcția lacului de acumulare, de unde se vor alimenta tunurile de zăpadă. De vreo două luni.

Mai mult, trebuie înființată o firmă care să gestioneze domeniul schiabil. Aici sunt ceva posibile dispute între Consiliul Județean și Primăria Negrești-Oaș, care trebuie să ajungă la un acord în acest sens. Una peste alta, mai este de lucru.

3 Comments on "FOTOGALERIE. Oficial, se va schia la Luna Șes, în județ. Neoficial, mai greu!"

  1. Angajați o firmă din Austria, experți în schi și pârtii și totul va funcționa la timp și perfect

    View Comment
  2. Numai minciuni de 14 ani! Am cumparat parcele de cate 5 arii in 2004 .Nu sa facut nimic .Consiliul Judetean sa angajat prin contract ca in termen de 3 ani vor fi utilitati pe teren!Minciuni!!Furt cu acte in regula!

    View Comment
  3. @relu: păi dacă CJ “sa” angajat prin contract, de ce nu-i dați în judecată pentru nerespectarea clauzelor contractuale? Sper că ați prevăzut și niște sancțiuni în respectivul contract, că dacă nu … “sa” semnat degeaba …

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Luna Ses
FOTOGALERIE. Munți de gunoaie în Munții Oașului. Cum ne batem joc de natură.

Închide