FOTO. Proiect inedit al salvamontiștilor sătmăreni. Cum se încearcă atragerea turiștilor la Luna Șes

Proiect inedit al salvamontiștilor sătmăreni. Aceștia vor să amenajeze traseul dintre Izvor Pietroasa și punctul Belvedere de la mijlocul pârtiei de schi. Salvamontiștii sunt convinși că proiectul de la Luna Șes va fi un succes și spun că anul 2019 este unul decisiv.

Salvamontiștii sătmăreni vor să pună în valoare golul alpin de lângă vârful Pietroasa prin amenajarea unui traseu care să îi ducă pe turiști până la punctul Belvedere de la mijlocul pârtiei de schi. Salvamontiștii spun că traseul va constitui o nouă atracție pentru turiștii care vor veni la Luna Șes.

“Încă un proiect inedit al SPJ Salvamont prinde încet dar sigur contur și anume, punerea în valoare a zonei de freeride din golul alpin al Pietroasei, prin amenajarea unui traseu de legătură marcat dintre Izvor Pietroasa și Punct Belvedere, de la mijlocul pârtiei de schi. Este un demers ambițios care va da noi valențe de atracție și financiare domeniului schiabil Luna Șes,” spun cei de la Serviciul Salvamont.

Salvamontiștii le răspund și cel care nu mai cred în finalizarea proiectului de la Luna Șes.

“Multă lume se întreabă de ce atâta încredere și optimism pentru un proiect devenit aproape…un mit?! În fața cârcotașilor de meserie , am un singur argument,…pârtia de schi a fost profilată, si este foarte probabil, una din cele mai frumoase și spectaculoase pârti din țară! S-a realizat 2018 mai mult decât în ultimii cinci ani adunați laolaltă! Pentru a înțelege fenomenul trebuie să faci parte din el! Personal am sperat la începerea activității în sezonul 18-19, dar am știut că există și factori care pot decide peste voința umană termenii de finalizare a investitiei, cum ar fi, capriciile vremii sau variabilele din geografia și structura zonei montane. Frustrații de meserie spun că s-a mai pierdut un an!…așa o fi…. și încă unul bun, dar să nu uităm că în tot răul este și un bine! Astfel , sub greutatea zăpezii căzute în acest an s-au prăbușit marea majoritate a arborilor care ar fi periclitat siguranța instalației de transport pe cablu, și implicit a schiorilor. Așadar…mai bine un sezon pierdut, decât un sezon cu victime!,” spune Costin Alex

Anul acesta este unul decisiv pentru proiectul de la Luna Șes.

“Consider că 2019 este un an decisiv pentru acest proiect, mă repet, devenit aproape un mit! Este șansa celor care ne conduc, de-a rămâne în mentalul colectiv printr-o realizare de excepție, care va marca destine…sau de-a rămâne anonimi printre scripte!,” a mai precizat salvamontistul sătmărean, pe pagina de Facebook.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Proiect inedit al salvamontiștilor sătmăreni. Cum se încearcă atragerea turiștilor la Luna Șes"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Luna Șes
FOTOGALERIE. Deși pârtia este gata, nu se va schia la Luna Șes în acest an!

Închide