FOTO/VIDEO. ”Uniți pentru Satu Mare”. Spectacol grandios și focuri de artificii în centru

Avocați și oameni de afaceri din municipiul Satu Mare au înființat o asociație pe care au denumit-o ”Uniți pentru Satu Mare”. Scopul declarat este unul non-politic, propunându-și să promoveze Centenarul Marii Uniri.

”Recent a fost înființată, în temeiul prevederilor Ordonanței Guvernului României nr. 26/2000 privitoare la asociații și fundații, Asociația UNIȚI PENTRU SATU MARE, act de inițiativă civică și de voință comună a unor întreprinzători din mediul de afaceri privat ale municipiului și județului Satu Mare”, spune președintele Asociației, avocatul Dan Mihai Șuta.

Asociația unește membri, cu convingeri din TOATE religiile creștine, precum și cu activități în toate profesiile, cu precădere din mediul de afaceri privat.

Primul obiectiv al Asociației UNIȚI PENTRU SATU MARE este sărbătorirea Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Pentru aceasta asociația va organiza prima ei acțiune publică, desfășurată sub genericul ”Satu Mare pentru Centenar”, în zilele de 21 și 23 septembrie.

Astfel, în data de 21 septembrie 2018, începând cu ora 15.00, în Sala Mare de spectacole a Teatrului de Nord din Satu Mare va avea loc un simpozion la care sunt invitați să conferențieze profesorul universitar dr. Ioan Bolovan, prorectorul Universității Babeș- Bolyai din Cluj Napoca, precum și reputatul actor, scriitor și regizor de teatru Dan Puric. Din cauza numărului limitat de locuri participarea la acest seminar va fi posibilă exclusiv pe baza invitațiilor care urmează să fie distribuite de către organizatori.

Marele eveniment, duminică, 23 septembrie

Apoi, duminică 23 septembrie cu începere de la ora 13:00, din fața statuii Lupoaicei, din fața Muzeului Județean Satu Mare, va debuta parada portului popular din zona Sătmarului care cuprinde, evident, zonele folclorice ale Oașului, Codrului și Someșului, dar va evoca și tradițiile minorităților naționale din județ reprezentate de maghiari, șvabi, ucraineni și romi, în care tinerii sătmăreni vor etala inegalabila frumusețe a costumelor populare într-un melanj de forme, culori și ritmuri. Va fi o imagine cât se poate de elocventă a unei splendide diversități etnoculturale, expresie a unei trăiri superioare în care veșmântul grăiește de la sine despre cel care îl poartă.

Apoi, tot duminică, 23 septembrie, în Piața din Centrul Nou va avea loc un adevărat maraton artistic care va începe la ora 14:00 cu un spectacol oferit de Corul bărăbătesc din Finteușu Mare, va continua cu reprezentații ale unor ansambluri din cadrul Asociației Țării Oașului, Asociației „Codrenii”, Asociației „Avram Iancu” – filiala Satu Mare, precum și ale ansamblurilor minorităților naționale. Apoi, vor susține recitaluri renumiții rapsozi populari Mariana Anghel, Sava Negrean Brudașcu, Dinu Iancu Sălăjanu, Aurel Tămaș, pentru ca în ultima parte a zilei să concerteze trupele Desperados și Direcția 5. Ziua se va încheia cu un grandios foc de artificii, de aproximativ 15 minute.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. ”Uniți pentru Satu Mare”. Spectacol grandios și focuri de artificii în centru"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre solidaritate
APEL UMANITAR. Un copilaș are nevoie urgentă de sânge! Îi puteți salva viața

Închide