FOTOGALERIE. Prima mașină parcată ilegal, ridicată în municipiul Satu Mare


A fost ridicată prima mașină parcată ilegal în municipiul Satu Mare! Autoturismul a fost ridicat în zona Pieței Mari. Este vorba despre un autoturism marca Renault. Autoturismul era staționat în proximitatea unei stații de autobuz, iar apelul a fost realizat de către Poliția Locală. Astfel, echipajul de ridicare a mașinilor a și răspuns solicitării în timp scurt. 

Administrația Domeniului Public Satu Mare a început de luni, 6 mai, ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Cuantumul sanctiunii pentru ridicare-transport-depozitare este de 550 de lei. În cazul în care utilizatorul sau proprietarul se prezintă la autovehicul și nu se mai efectuează transportul și depozitarea, sancțiunea e de 300 de lei. Menționăm că după ce trec 24 de ore de ridicare se adaugă o taxă de 50 de lei pe zi.

Măsura ridicării autovehiculelor se aplica în cazuri precum:

• oprirea voluntară a vehiculelor
• în zona de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă”;
• în curbe şi în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m;
• pe trecerile pentru pietoni;
• în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu,
• precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei;
• în staţiile mijloacelor de transport public de persoane;
• în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse, precum şi în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în acelaşi sens ar fi obligaţi, din această cauză, să treacă peste acest marcaj;
• pe pistele obligatorii pentru pietoni şi/sau biciclişti ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare;
• pe trotuar, dacă nu se asigură spaţiu de cel puţin 1 m pentru circulaţia pietonilor;
• pe pistele pentru biciclete;

În vederea restituirii autovehiculelor ridicate, proprietarii/deținatorii legali/utilizatorii acestora se vor prezenta la spațiul special amenajat, îngrădit și supravegheat video, pe Strada Gara Ferăstrău nr.9, unde vor prezenta cartea de Identitate, permisul de conducere și cartea de identitate sau certificatul de înmatriculare a autovehiculului.

După restituirea autovehiculului conducătorii auto se vor prezenta la agentul constatator din cadrul Poliției Locale satu Mare în vederea întocmirii procesului verbal de constatare a contravenției, în caz contrar acesta va fi întocmit în lipsă.2 Comments on "FOTOGALERIE. Prima mașină parcată ilegal, ridicată în municipiul Satu Mare"

  1. Gică Contra | mai 6, 2019 at 12:36 |

    Bravo! Să sperăm că va ține.

    View Comment
  2. Daca a stationat “în proximitatea unei stații de autobuz”,atunci sa treca si pe la statia de autobuz de pe Iuliu Maniu de linga pizzeria Al Capone ,pe ambele parti a strazii,si vor avea ocazia sa vada cum isi parcheaza smechereste bolidul,patronul localului.Nu in proximitatea statiei ci IN statie.Parcarea (fosta zona verde , domeniu public) din fata imobilului este “rezervat” clientilor.Daca ai tupeul sa-ti lasi masina acolo si nu intri in local ( urmarit prin sistemul de supraveghere video al cladirii),te alegi cu o instiintare lipit pe parbriz,ca stai pe parcarea lui (domeniu public).Daca esti mai ghinionist,te alegi cu stergator rupt sau roata dezumflata , depinde in ce toane este.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
FOTO. Primăria Satu Mare: de luni se RIDICĂ mașinile parcate ilegal! Care sunt amenzile

Închide