Șanse pentru încheierea grevei de la Electrolux. Sindicaliștii, la un pas de victorie


Greva de la Electrolux – care durează de mai bine de zece săptămâni – are șanse mari să se încheie cu sorți de izbândă pentru sindicaliștii de la SAMUS. Astăzi, de la ora 10.00, au avut loc o serie de negocieri, urmând ca după ora 15.00 să aibă loc continuarea discuțiilor.

La ședința de la ora 10.00, liderii de sindicat au solicitat ca bonusul de prezență să se acorde după criteriul acordării tichetelor de masă. Mai exact, câte zile a muncit, atât să fie plătit muncitorul. Să nu se condiționeze de un anumit prag al prezenței.

Cei din conducerea Elextrolux Satu Mare le-au transmis greviștilor că trebuie să analizeze această solicitare, urmând să se întâlnească de la ora 15.00. Există semnale că cei din conducerea Electrolux au o deschidere mai mare față de alte dăți, existând șanse reale ca aceste conflict de muncă să se încheie în mod fericit pentru muncitori.

Liderul sindicatului SAMUS, Sorin Faur, a solicitat și bani pentru a compensa pierderile suferite de greviștii care de două luni stau fără salarii. Sumele ar urma să fie oferite retroactiv angajaților care s-au aflat în grevă, a explicat liderul de sindicat.

Faur a vorbit și despre cei care doresc să se întoarcă de mâine la serviciu. Liderul de sindicat a făcut un apel la aceștia și le-a explicat că efortul depus până acum a fost în zadar, dacă merg la muncă înainte de semnarea unui contract colectiv de muncă.

Liderii de sindicat au vorbit și despre o creștere treptată a salariilor, care, în perspectivă, ar putea ajunge la peste 2000 de lei, astfel încât să le asigure muncitorilor un trai decent.

Cei care, pe ploaie, au fost prezenți în fața fabricii, au strigat în cor că nu vor ceda și vor continua acțiunile de grevă. Sorin Faur a transmis conducerii să dovedească prin fapte că se gândesc la bunăstarea angajaților companiei.2 Comments on "Șanse pentru încheierea grevei de la Electrolux. Sindicaliștii, la un pas de victorie"

 1. Insider | mai 6, 2019 at 12:00 |

  Mai, oameni buni, pai mai cititi inca o data scrisoarea deschisa, semnata actualmente de 112 oameni (dar reincepem sa o circulam, sa adunam semnaturi in continuare). Ce scrie acolo? Zice asa:
  “aplicând cele 5,5%, adăugând bonusul de prezență și tichetele de masă, s-ar ajunge la un venit net, mediu, lunar, în producție, de aproximativ 2.300 lei in 2019.
  Iar în 2020, venitul net, mediu, lunar, în producție ar fi de aproximativ 2.600 de lei net (incluzând bonusul de prezență și tichetele de masă).”
  Pai acum se trezesc si liderii de sindicat sa spuna ca salariul va creste treptat si ca va ajunge la 2000 de lei net???
  Noi asta am aratat in scrisoarea deschisa. E chiar asa de greu de inteles?

  View Comment
 2. Acuma e bine si majorare procentuala?? :)))
  A stat careva sa calculeze cat a pierdut cu greva pana acum?

  Cererea voastra a fost de:
  – 350 lei net/luna * 12 luni = 4200 lei/ an
  Pierderea voastra: la un salariu de 1700 lei + tichete = 2000 lei/luna * 2,5 luni de greva= 5000 lei
  Practic, majoritatea dintre voi a pierdut 800 lei anul acesta :). Bravo, cinste Sindicatlui Foarte INGUST, pardon 🙂 LIBER( la minte) SAMUS.
  Mergeti la servici :)))!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Cartel Alfa, Electrolux, grevă
FOTO/VIDEO. Greviștii, de zece săptămâni în stradă. Noi negocieri în această dimineață

Închide