FOTOGALERIE. Singurul castel montan din Satu Mare, obiectivul unui nou traseu turistic

Consiliul Județean planifică următorul traseu turistic, unul care să îi ducă pe amatorii de drumeții până la singurul castel montan din județul Satu Mare. Vestigiile sunt explorate acum de arheologii Muzeului Județean, iar în scurt timp, autoritățile speră ca și iubitorii de natură și istorie să poată ajunge, în condiții de siguranță, la Cetatea Tămașului. 

Consiliul Județean anunță începerea planificării unui nou traseu turistic. De data aceasta, autoritățile își doresc să îmbine drumețiile prin natură cu interesul istorică și să facă accesibilă sătmărenilor și turiștilor cetatea Tămașului, singura cetate montană din județ.

“Continuăm dezvoltarea turismului! Planificăm construirea unui nou traseu turistic între Tămășeni și Cetatea Tămașului, construită în secolul al XIII-lea. Rămășitele singurului castel montan din județul Satu Mare au fost descoperite și sunt acum exploatate de echipa de arheologi de la Muzeul Județean Satu Mare. Iubitorii de drumeții vor avea, în curând, ocazia să străbată acest minunat traseu montan și să admire relicvele istorice descoperite aici”, este anunțul făcut de Consiliul Județean, după o deplasare în teren alături de specialiștii Muzeului Județean.În paralel, cei de la Serviciul Salvamont lucrează și ei la noi trasee, unele care să atragă cât mai mulți turiști la Luna Șes.

Iar autoritățile au anunțat și intrarea pe ultima sută de metri a proiectului turistic din zona Oașului. Până la finalul lunii decembrie, Consiliul Județean a precizat că se va finaliza amenajare a pârtiei de schi și a sistemului de înzăpezire al pârtiei.2 Comments on "FOTOGALERIE. Singurul castel montan din Satu Mare, obiectivul unui nou traseu turistic"

  1. Unde vedeti voi ”castel” ??!!

    View Comment
  2. De zeci de ani stă nepromovată una din cele mai mari zone cu vestigii ale dacilor liberi, din localitatea Lazuri. Pentru acea zonă de ce nu se face nimic?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare, Luna Șes, Serviciul Salvamont
VIDEO. Consiliul Județean ne explică de ce un drum se poate sfărma lejer cu piciorul

Închide