FOTO/VIDEO. 2018, anul marilor investiții în Satu Mare: mall-uri și centură. Zeci de milioane de euro

Anul 2018 a fost unul extrem de prolific sub aspectul investițiilor. S-a inaugurat un nou magazin Kaufland și s-a deschis mall-ul celor de la NEPI Rockcastle. De asemenea, s-au început lucrările la viitoarea centură a municipiului Satu Mare, respectiv s-au demarat lucrările la viitorul mall de lângă Auchan, investiție a celor de la Ceetrus. Însumat, vorbim despre investiții de peste o sută de milioane de euro. 

Mall-ul NEPI Rockcastle, investiție de zeci de milioane de euro

Shopping City Satu Mare – investiție a celor de la NEPI Rockcastle, se ridică la 40 de milioane de euro. Inaugurat pe 5 decembrie, Shopping City Satu Mare este primul centru comercial de anvergură din Satu Mare, iar așteptările localnicilor nu au fost dezamăgite. Ridicat într-un timp record, de doar 9 luni de zile, mall-ul a atras un număr record de vizitatori în primele 5 zile.

Deschis după o investiție de peste 40 de milioane de euro, Shopping City Satu Mare consolidează portofoliul NEPI Rockcastle în România și se profilează drept centru comercial dominant în regiune. Oferta comercială și de entertainment se va dezvolta și mai mult la începutul anului viitor, când sunt preconizate deschiderile de noi branduri internaționale de fashion, dar și a primului multiplex cinematografic Cineplexx din România.

Ceetrus construiește un alt mall în Satu Mare

Se construiește la noul mall Satu Mare. Acesta va fi dotat cu cinci săli de cinema și este dezvoltat de CEETRUS (fostul Immochan). Lucrările se vor termina în august 2019, potrivit estimărilor investitorului. Investiția se ridică la 10 milioane de euro. Primarul a lăudat ideea realizării noului centru rezidențial. 

O investiție de 10 milioane de euro și 300 de noi locuințe pentru sătmăreni, un adevărat orășel dezvoltat în jurul noului mall de la Satu Mare. Acestea sunt principalele coordonate ale proiectului Ceetrus, care, speră investitorii, se va finaliza în vara anului următor.

Reporterii PresaSM au aflat că la Satu Mare va ajunge CINEMAONE. Ei se vor ocupa de investiția în sălile de cinema. În ceea ce privește locurile din cele cinci săli de cinema, este vorba despre sute de locuri. Sala 1 – 230 de locuri, sala 2 – 94 de locuri, sala 3 – 169 de locuri, sala 4 – 335 de locuri și sala 5 – 230 de locuri.

 Centura Sătmarului, 86 de milioane de euro

Centura Sătmarului, un proiect de peste 400 de milioane de lei. CNAIR și Ministerul Transporturilor au anunțat semnarea contractului pentru finanțarea prin POR a Centurii Sătmarului. Este vorba depsre 19,5 km de drum național. Costul investiției se va ridica la peste 400 de milioane de lei.

CNAIR anunță semnarea contractului pentru finanțarea nerambursabilă a Centurii Sătmarului. Potrivit proiectului este vorba despre 19,5 km de drum național.

Potrivit contractului semnat de CNAIR, Centura Sătmarului va avea 19,54 de km, din care 5,60 km cu două benzi și 13,94 cu 4 benzi. Vor fi realizate trei intersecții la nivel și patru noduri rutiere. În plus, proiectul prevede și două parcări de scurtă durată.

“Obiectivele proiectului: construcția a 19,54 km de drum național amplasați pe rețeaua TEN-T globala, construcția a 3 intersectii la nivel , a 4 noduri rutiere,a 10 poduri/pasaje sia 2 parcari de scurta durată. Proiectul are ca scop este de a înlătura traficul greu și de tranzit din interiorul municipiului Satu Mare și de a fluidiza spre ieșirea și intrarea în țară a părții vestice din zona Petea, traficul derulat pe DN 19 si DN 19 A. Rezultatele așteptate ale proiectului sunt : 19,54 km de drum national (5,60 km drum cu doua benzi de circulatie si platforma de 10 m si 13,94 km drum cu 4 benzi de circulatie si platforma de 18.50m ),3 intersectii la nivel, 4 noduri rutiere , 10 poduri/pasaje si 2 parcari de scurta durata.” precizează CNAIR într-un comunicat de presă.

Durata de implementare a proiectului este de 84 de luni, respectiv între data de 01.01.2014 și 31.12.2020 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Un alt magazin Kaufland, inaugurat în ianuarie 2018

Noul magazin Kaufland situat pe Bulevardul Henri Coandă a fost inaugurat în ianuarie 2018. În nou magazin Kaufland clienții pot să găsească orice: de la produse alimentare și până la produse non-alimentare.

Investiția a fost făcută posibilă într-un timp atât de scurt fiindcă reprezentanții Kaufland și firma care se ocupă de construcția efectivă au tras tare pentru a deschide noul magazin de pe Bulevardul Henri Coandă. Cu toate că deschiderea era preconizată pentru luna martie 2018, PresaSM a anunțat în repetate rânduri că magazinul se poate deschide mai repede.

Investiţia într-un magazin Kaufland variază între 7 şi 10 mil. euro cu tot cu teren. Proiectul de la Satu Mare a însemnat construirea unui corp de clădire și au fost amenajate un număr de 176 de locuri de parcare.

La acestea se vor adăuga ulterior alte 144 de locuri de parcare. Conform planului urbanistic, suprafața clădirii Kaufland este de 4.365 de metri pătrați. Dar cea mai importantă componentă pentru comunitatea sătmăreană este crearea locurilor de muncă și taxele care se vor plăti către bugetul local în urma activității noului magazin. De asemenea, au fost create 90 de noi locuri de muncă.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. 2018, anul marilor investiții în Satu Mare: mall-uri și centură. Zeci de milioane de euro"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre investiție
Cum să citești consumul de pe eticheta unui frigider

Închide