FOTO/VIDEO. Armata Română a reintrat în Satu Mare. Paradă militară de amploare, cu avioane și elicoptere

Armata română reeditează, prin manifestări de amploare, intrarea în municipiul Satu Mare – din 19 aprilie 1919 – și instaurarea administrației românești. Seria de manifestări de amploare a început de la ora 11.00, sute de soldați români mărșăluind dinspre Cimitirul Eroilor, pe traseul Bulevardul Cloșca – Podul Decebal – Piața Libertății. De asemenea, în jurul orei 12.30, în Piața Libertății va avea loc o nouă paradă militară, la care vor participa și elicoptere Puma Socat și avioane de vânătoare MIG 21 – Lancer, din dotarea Forțelor Aeriene Române.

UPDATE 13:15 MIG-urile și elicopterele, aplaudate de sătmăreni

UPDATE 12:56 Sunt depuse coroane de flori la monumentul Eroului Necunoscut

UPDATE 12:54 Ministrul Apărării a vorbit și despre programul de înzestrare

Ministrul Gabriel Leș, în discursul său, a vorbit nu doar despre trecutul Armatei Române, ci și despre programul de înzestrare, care să ducă capabilitățile României la același nivel cu cel al partenerilor săi strategici.

Ministrul a făcut precizări și cu privire la importanța datei de 19 aprilie pentru sătmăreni.

UPDATE 12:35 Ceremonial militar și religios la monumentul Eroului Necunoscut

UPDATE 12:15 În aplauzele sătmărenilor, militarii au ajuns la monumentul Eroului Necunoscut

 

UPDATE 11:55 Armata Română se îndreaptă spre zona centrală veche

Tinerii cu flori în mână au așteptat defilarea Armatei Române. Sătmărenii au imortalizat momentul în care militarii au coborât de pe pod, au făcut poze, selfie-uri și live-uri pe Facebook.

UPDATE 11:50 Armata Română, în sunet de fanfară, trece podul Decebal

Sătmărenii care i-au așteptat pe soldați au aplaudat atunci când aceștia au traversat podul

UPDATE 11:30 Armata se îndreaptă, în pas de defilare, spre podul Decebal.

Sătmărenii care s-au adunat pe bulevardul Cloșca îi aplaudă pe militari.

Eveniment în desfășurareDe la ora 11.00 a început o ceremonie militară şi religioasă la Cimitirul Eroilor din municipiul Satu Mare.

De la ora 11.30 începe marşul de reconstituire istorică a eliberării Sătmarului. De la ora 12.35, la Monumentul Eroului Necunoscut va avea loc o ceremonie militară şi defilarea gărzii de onoare.

Detaşamentul de onoare este format din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Batalionului 53 Geniu „Tisa”, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „General de brigadă Ioniţă Borşan”, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare, respectiv Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”).

Ce înseamnă Centenarul Sătmarului

La 19 aprilie 2019 se împlinesc 100 de ani de la eliberarea Sătmarului de către Armata Română şi instaurarea administraţiei româneşti. Ziua de 19 aprilie 1919 a reprezentat pentru aceste meleaguri un moment de o deosebită semnificaţie, deoarece, printr-un efort general al diferitelor unităţi ale Armatei Române, a fost eliberat întreg judeţul Satu Mare, ofensiva română continuând spre eliberarea Budapestei de sub ocupaţia comunistă condusă de Bela Kun, în vara anului 1919.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Armata Română a reintrat în Satu Mare. Paradă militară de amploare, cu avioane și elicoptere"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre armata, Armata Română, Consiliul Județean Satu Mare, Instituția Prefectului, Județul Satu Mare
FOTO. Topul obiectivelor turistice de vizitat din Satu Mare, în viziunea francezilor

Închide