FOTO&VIDEO. Fără precedent la Satu Mare! Protest al judecătorilor și procurorilor

Procurorii și judecătorii au ieșit astăzi, de la ora 16.00, în stradă, într-un protest fără precedent pentru județul Satu Mare. Aceștia au ieșit în fața Tribunalului Satu Mare pentru a protesta față de modificările aduse la Legile Justiției.

Procurorii şi judecători şi-au explicat gestul, într-un anunţ postat pe facebook, prin faptul că că deputaţii au adoptat legile Justiţiei „cu ignorarea avizului negativ din partea CSM, a voinţei exprimat de peste 4.000 de magistraţi şi a recomandările Comisiei Europene”.

În cazul propunerilor de modificare a codurilor penale, acestea vor duce „la lipsirea organelor judiciare de instrumente juridice menite a asigura protecţia victimelor şi a asigura identificarea infractorilor, făcând astfel justiţia penală ineficientă”.

2 Comments on "FOTO&VIDEO. Fără precedent la Satu Mare! Protest al judecătorilor și procurorilor"

  1. Nu avem nevoie de justiție, eliberați toți răufăcătorii din pușcării să aibă prim-penalii româniei unde se amesteca, vorba aia, cine se-aseamănă se adună!
    RUȘINE PSD-ALDE-UDMR!

    View Comment
  2. “Curtea de Apel Bucureşti se delimitează de acţiunile de protest desfăşurate în data de 18 decembrie 2017, lângă sediul acestei instituţii, la iniţiativa individuală a unor judecători. Totodată, Curtea de Apel Bucureşti subliniază necesitatea respectării prevederilor legale care reglementează statutul magistratului, a separaţiei puterilor în stat şi folosirea doar a pârghiilor pe care legea şi regulamentele le găsesc adecvate pentru exprimarea opiniilor”, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Bucureşti, Oare si Tribunalul Satu Mare se delimiteaza de aceasta actiune ?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre protest
FOTO/VIDEO. Protest împotriva sensului de la Burdea. Au intervenit jandarmii și polițiștii

Închide