ULTIMATUM. Mulți greviști de la Electrolux vor să renunțe. Liderii de sindicat spun altceva

Liderul Sindicatului Liber SAMUS din Electrolux Satu Mare, Sorin Faur, a precizat – printr-un comunicat de presă – că doar 15% din greviștii au renunțat la această formă de protest în cele nouă săptămâni de la declanșarea conflictului de muncă. Sorin Faur acuză și o amplă campanie de dezinformare, menită – spune el – să destabilizeze greva. 

”După centralizarea prezenței putem spune că mai mult de 85% din cei care au declanșat greva sunt încă în grevă, iar despre intențiile de viitor nici unul dintre greviștii prezenți astăzi nu și-a manifestat în scris intenția de a părăsi greva luni, 6.05.2019, așa cum erau zvonurile. Unitate până la capăt. În ce privește demisiile din sindicat, așa cum am arătat, au fost CÂTEVA persoane (mai exact 7 din 540), probabil împinși de conducere și care se laudă și multiplică numărul pentru a crea panica. Comitetul de sindicat format din lideri de secție s-au reunit după grevă și și-au pregătit o strategie de negocieri pentru săptămâna viitoare. Felicit greviștii că nu s-au lăsat influențati de zvonurile lansate de unii <<binevoitori>> și au demonstrat astăzi că sunt mai uniți ca niciodată”, a declarat Sorin Faur.

Este important de precizat că mulți greviști au spus astăzi cu subiect și predicat că dacă săptămâna viitoare nu se va obține un rezultat concret, aceștia nu vor mai continua. Și toate aceste opinii au fost formulate de față cu liderii de sindicat și cu reprezentanții mass media.

Oamenii susțin că s-au săturat să stea fără bani în grevă și fără să se arate vreun rezultat pozitiv la orizont. Unii muncitori se întreabă de ce nu s-a asigurat un fond de grevă de către sindicat, fiind nevoiți să stea cu buzunarele goale. Fapt de care au profitat din plin – din câte se pare – cei din conducerea Electrolux.

Ca să nu mai vorbim despre solidaritatea aproape inexistentă a sindicatelor din România, al căror sprijin a fost mai mult declarativ decât material. Cam aceasta ar fi starea de spirit a unor greviști.

În condițiile în care oamenii au REZISTAT fără salarii timp de mai bine de două luni, interval în care au rămas și fără bani de Paște, aceștia pot fi considerați chiar eroi. Cu atât mai mult cu cât printre greviști se află și soț-soție.2 Comments on "ULTIMATUM. Mulți greviști de la Electrolux vor să renunțe. Liderii de sindicat spun altceva"

  1. Nu sunt eroi. Sunt victime. Victimele politicului și al burgheziei. Victimele dezinformrii din partea politicienilor care promit carul cu daruri, dar dacă ne uităm în jur, eroi sunt cei care lucrează în străinătate și trimit valută acasă. România, unul dintr-e cele mai bogate țări din Europa cu populație aproape cea mai săracă.

    View Comment
  2. Cei din sindicatul Samus-Electrolux s-au speriat ca raman fara membri de sindicat. Au vazut ca tot mai multi ies afara si au gasit o smecherie, zic ca luna asta nu se mai trage indemnizatia de sindicat si ca sa astepte oamenii pana luna urmatoare, ca o sa se faca un formular tipizat de cerere de iesire din sindicat, ca asta actual nu mai e bun. Vrajeala! Asta e impiedicarea angajatilor sa isi exercite dreptul de a alege sa iasa din sindicat.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Cartel Alfa, Electrolux, grevă, protest
FOTO/VIDEO. Protest inedit al unui deputat la Electrolux Satu Mare. Au intervenit jandarmii

Închide