FOTO&VIDEO. Noi acuzații la adresa Unicarm, din partea unor politicieni maghiari


Unicarm poluează cu metale grele atât Someşul cât şi terenurile agricole din zona comunei Vetiş, cel puțin asta reiese din analizele efectuate la un laborator acreditat din Cluj, se arată într-un comunicat de presă remis de către PPMT.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania și organizația Greenpeace continuă să tragă semnale de alarmă cu privire la această problemă. În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi, reprezentanții PPMT au vorbit despre primele rezultate de laborator.

Politicianul maghiar Baranyi Krisztina, specialist în protecţia mediului, precum şi organizaţia Greenpeace au semnalat că apa uzată industrială vărsată în Someş nu corespunde indicatorilor calitativi prevăzuţi de lege. Autorităţile competente nu au oferit informaţii legate de problema cu pricina, deşi informarea era aşteptată din partea opiniei publice. Pentru a lămuri problema, în cursul lunii august a fost solicitată o analiză din partea unui laborator acreditat din Cluj. De la bun început au apărut dificultăţi cu probele de apă: angajatul laboratorului a anunțat că analiza probelor nu poate fi efectuată din cauza densităţii excesive a probei.

Rezultatele analizelor sunt deprimante: concentraţia de metale grele a depăşit de opt ori limita permisă de lege. Din cele constatate pe teren şi din discuţiile purtate cu localnicii, am ajuns la concluzia că apa uzată industrială a Unicarm pune în pericol sănătatea publică, nu numai flora şi fauna. Apa uzată a firmei este vărsată în şanţurile de irigare din zonă, astfel că s-ar putea foarte bine ca substanţele toxice să ajungă în produsele agricole şi implicit în hrana consumatorilor neavizaţi.

SURSA: Comunicap de presă PPMT1 Comment on "FOTO&VIDEO. Noi acuzații la adresa Unicarm, din partea unor politicieni maghiari"

  1. Acuma le-a fi ciuda la maghiari ca avem un om de afaceri roman get beget si incearca sa il discrediteze cat or putea. Politician maghiar, ma lasi! are si asta abonament la dinerovici sau bastanovici batjocorovici!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Unicarm
FOTO. Greenpeace, acuzații halucinante la adresa Unicarm: Carne putredă în Someș

Închide