Planuri mari de viitor pentru Vasile Lucuț și Unicarm. Angajări și investiții importante


Unicarm, cea mai mare companie antre­pre­norială din Satu Mare, controlată de antreprenorul Vasile Lucuţ, a finalizat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 667 mil. lei (141 mil. euro), în uşoară creştere faţă de 2018.

”Pentru noi este o pro­vocare să reuşim în acest an să menţinem linia de dezvoltare din ultimii ani, respectiv cifra de afaceri de circa 660 mil. lei, să menţinem productivitatea şi renta­bilitatea la acelaşi nivel, să asi­gurăm un volum de investiţii comparabil în reţeaua de magazine Unicarm, să deschidem circa 10-15 ma­gazine noi şi să modernizăm ma­gazinele existente, dar şi ferma de bovine”, a spus Vasile Lucuţ, citat de Ziarul Financiar.

În conjunctura actuală, cu pandemia de COVID-19, societatea este grav afectată, iar con­sumul privat şi puterea de cumpărăre au scăzut semnificativ, susţine antreprenorul, care adaugă că se aşteaptă la o scădere economică şi un an mai puţin bun din punct de vedere al rezultatelor.

Totuşi, în 2020, Unicarm şi-a bugetat o cifră de afaceri de 668 mil. lei, similară cu cea din 2019. Pe lângă prezenţa în reţelele mari de magazine, Unicarm a dezvoltat în ultimii ani o reţea proprie de peste 100 de magazine.

După deschiderea noi­lor magazine, repre­zen­tantul Unicarm îşi doreşte să ajungă la un număr de 2.935 de angajaţi la finele lui 2020, în creştere comparativ cu anul trecut, când a avut 2.926 de salariaţi, care au continuat să lucreze în timpul stării de urgenţă, în schimburi de lucru decalate, în condiţiile unor proceduri de lucru stricte atât în interiorul companiei, cât şi în afara ei.Fii primul care comentează! despre "Planuri mari de viitor pentru Vasile Lucuț și Unicarm. Angajări și investiții importante"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Unicarm
VIDEO. În pofida dificultăților, patronul Unicarm, donații majore pentru Spitalul Județean

Închide