FOTO/VIDEO. Sătmăreni, printre zecile de mii de pelerini la Sfânta Parascheva. Au stat chiar și o zi la coadă

Zeci de mii de oameni aşteaptă, duminică, la coadă ca să ajungă, preţ de câteva secunde, la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva din curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, titrează Mediafax. O sătmăreancă așteaptă la rând de sâmbătă după-amiaza.

În curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi au trecut peste 70.000 de persoane, printre care și sute de sătmăreni.

Cecilia nu are cum să stea şi mâine la slujbă, trebuie să ajungă acasă, la Satu Mare. Deşi abia mai poate sta în picioare, continuă să meargă încet către raclă. A venit cu fiica, ginerele şi cei trei nepoţi să se închine şi la Cuvioasa. A mai fost în pelerinaj în ţară şi la Mormântul Sfânt, dar aici s-a întors pentru că în clipele petrecute la baldachin a simţit că primeşte putere.

”Multe lucruri bune în viaţă, după ce am plecat de aici. Dar trebuie să şi crezi. Adică, cel puţin noaptea nu se încurcă cu ziua, trebuie să credem că este un Creator deasupra, el ne-a creat, el ne-a dat viaţă, el ne-o ia când doreşte. Dacă vrea să mă ia de aici, de aici mă ia. Viaţa asta nu e a noastră. Nu e nimic al nostru pe pământul ăsta, ni le-a dat să le folosim, să lucrăm, dar nu e al nostru nimic. Şi de multe ori dăm importanţă la astea lumeşti mai mult. Dar probabil că şi eu când am fost tânără altfel am gândit”, a declarat Cecilia pentru Mediafax.

Deşi coada se întinde pe mai mult de trei kilometri, lumea continuă să vină, mai ales că se spune că noaptea dintre 13 spre 14 octombrie este cea mai importantă din acest hram, fiind noaptea în care Cuvioasa face minuni.

1 Comment on "FOTO/VIDEO. Sătmăreni, printre zecile de mii de pelerini la Sfânta Parascheva. Au stat chiar și o zi la coadă"

  1. pe Domnul Isus unde il puneti ,la el cand va inchinati ,ce faceti cu porunca a doua din cele zece porunci.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biserica Ortodoxă
Explicațiile preotului care dă adeverințe pentru alcoolici. Episcopia nu acceptă aceste practici

Închide