Funcționar din Primăria Satu Mare, PRINS că acorda LUCRĂRI unei firme în care era ACȚIONAR

Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese de către STÎNCEL TOADER DAN, consilier superior în cadrul Primăriei municipiului Satu Mare, Județul Satu Mare.

În perioada 2009 – 2013 STÎNCEL TOADER DAN a participat, în calitate de membru cu drept de vot, în două din comisiile de evaluare a ofertelor din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare, care au evaluat și au stabilit în urma procedurii de evaluare, ca și câștigătoare, societatea comercială Construcții Drumuri S.A. Satu Mare, societate la care persoana evaluată avea calitatea de acționar, deținând un număr de 40 de acțiuni însumând un procent de aproximativ 0,3% din valoarea totală a acțiunilor până la data de 31 decembrie 2013.

Ulterior au fost încheiate trei contracte de execuție lucrări cu S.C. Construcții Drumuri S.A. Satu Mare, valoarea totală a acestora fiind în cuantum de 13.200.000,54 lei la care se adaugă TVA în cuantum de 3.168.000,13 lei.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către STÎNCEL TOADER DAN a infracțiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

sursa: Agenția Națională de Integritate

Fii primul care comentează! despre "Funcționar din Primăria Satu Mare, PRINS că acorda LUCRĂRI unei firme în care era ACȚIONAR"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre Primăria Satu Mare
MODIFICĂRI importante în traficul rutier din municipiul Satu Mare. Ce PREGĂTEȘTE Primăria

Închide