Unicarm, Draxlmaier, Electrolux și GP Sofa vor sute de angajați. Ce spun patronii


Marile unități de producție din județul Satu Mare se confruntă cu o criză acută de muncitori. În județul Satu Mare se caută peste o mie de muncitori. Firmele sunt nevoite să aducă muncitori chiar și din județele învecinate.

De exemplu, producătorul de canapele şi paturi tapiţate GP Sofa din Satu Mare, controlat de omul de afaceri italian Giuseppe Pavone, vrea să recruteze 200 de oameni pentru noua unitate de producţie dez­vol­ta­tă la Satu Mare.

De asemenea, Draxlmaier Satu Mare are nevoie de cel puțin 800 de angajați în vederea deschiderii unei noi secții. Pentru a-și atrage oameni, marile fabrici sunt dispuse să ofere tot felul de facilități, de la prime de instalare până la bonusuri pentru muncitorii care aduc alți muncitori. Electrolux angajează 10 persoane, Unio caută 16 muncitori, Zolner dorește să angajeze 20 de persoane, iar fabrica de ciocolată din Odoreu caută 15 muncitori.

Totodată, Unicarm ar dori să angajeze 500 de persoane, dar nu are de unde să îi ia.O spune răspicat Vasile Lucuț, patronul Unicarm.

”Ne-ar mai trebui încă 300-500 de oameni, dar nu găsim. Din păcate, în România avem o problemă cu găsirea de personal, iar cu asta se confruntă toţi antreprenorii. Şi nu vorbim de angajaţi calificaţi, ci de oameni pe care să-i angajăm şi să-i instruim noi. În ultimii ani, au plecat foarte mulţi români în străinătate, care ar fi putut fi şi posibili consumatori“, a spus Vasile Lucuț, citat de zf.ro.

Autoritățile recunosc această problemă și susțin că o să încerce să îi ajute.

”Este foarte greu de găsit, la noi în județ, o astfel de masă de oameni. Da, au nevoie de angajați și vom încerca să-i ajutăm”, a spus directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, Simona Derșidan.

 

 20 Comments on "Unicarm, Draxlmaier, Electrolux și GP Sofa vor sute de angajați. Ce spun patronii"

 1. Ia să ofere salari mai mari atunci vor avea si personal.

  View Comment
 2. Să dați salarii decente și vor veni muncitorii , nu va fi nevoie să aduceți din județele vecine !!!

  View Comment
 3. poate sa ofere salari,deja au 1 renume in judeti.

  View Comment
 4. eu caut de lucru dar e problema cu naveta

  View Comment
 5. Toti sunt niste hoti..cine-i fraier sa lucreze doar pentru salariul minim pe economie in doua schimburi..muncitor cu vechime si calificat ??? …iar tichetele de masa impozitate.Daca beneficiezi de concediu medical ramai si fara ele…Asa merge treaba la G……Va mai arde de munca??

  View Comment
 6. Marire de salariu si vor avea personal….

  View Comment
 7. Opinia publica | februarie 2, 2017 at 07:15 |

  Pe bani putini nu veti gasi domnilor patroni !
  Cand dumneavoastra veti fi multumiti de suma care o dati angajatilor , cu siguranta nu veti duce lipsa de muncitori . Este foarte simplu .
  TREBUIE SA INTELEGETI ASTA .

  View Comment
 8. Fabrica de ciocolată angajează și oameni din Satu Mare (oraș) ?

  Sa lucrezi la Unicarm trebuie sa fi inconștient sau neam cu Lucuț…să consumi produse de la Unicarm, trebuie sa fi nebun…
  Dacă ai prea multi bani și te plictisești acasă, mergi la GpSofa, trebuie sa stau bine cu nervii și sa faci față la stress și foame…
  Fabrica de cabluri…aștept ziua când, producția va fi formata doar din ț…. analfabeți…
  Așa pățesc marile firme când își bat joc de angajați, neamurile incompetente sunt șefi de secții, și salarii de c..

  Bravo Satu Mare !

  View Comment
 9. salarii mai mari si eu sunt din Salaj si fac naveta la drm si suntem oarecati dar cu primele ocazii care se ivesc mai aproape de salaj am si renuntat daca nu se fac ceva modificari la salariu … noi facem zilnic in jur de 180 km pana la drm si inapoi acasa in salaj …

  View Comment
 10. Păi Gp Sofa nu e in stare sa-si mențina proprii angajati,nu sa faca angajări.
  E foarte interesant cum jurnalistii păcii nu afla de lucrurile astea.

  View Comment
 11. Dați salarii minimum 2500 net și o sa aveți personal care sa va lucreze dar nici asa pina la infinit dacă nu i măresc salariile anual.

  View Comment
 12. szabo csaba | ianuarie 4, 2019 at 18:19 |

  Eu ín ultimi 18 ani, de vreo 4 ori am íncercat sá lucrez aici, la SatuMare, dar dupá cel mult 1an, am revenit in Ungaria. Acolo dreptul la concediu este dupá várstá, la 50de ani, ai dreptul la 30 de zile, nu 21…Si zilele de sárbátoare se plátesc si la muncitorii din fabrici. Aici se lucreazá “de sárbátori” indiferent cá-s religioase sau de stat. Nu lucrez, nu esti plátit. Dar ín SatuMare sunt cele mai mici salarii din tará. Si la BaiaMare se cástigá dublu, iar la Oradea triplu…vorbesc de fabricá, constructii masini. Asta-i situatia aici.

  View Comment
 13. Multi sunt dornici să lucreze dar din pacate chiar dacă avem un lok de muncă problema e salariul de mizerie pe 3 schimburi si comportamentul superioriilor nostrii fata de noi,apoi mai este si problema faptului că oricât sa te străduiești nu esti apreciat delok chiar dacă unii dintre noi punem suflet in ceea ce facem dar trist pt ca in tara asta si cu o astfel de conducere în frunte niciodată nu vom putea trăi nici macar decent,deci domniilor patroni ridicați salariile pt ca statul ne omoară cu impozitele si nu mai rămânem aproape cu nimika si aveti grija de oamenii voștri productivi pt ca un om muncitor si harnic greu găsești in ziua noastra

  View Comment
 14. ilut vasile | ianuarie 31, 2019 at 19:29 |

  Au perfecta dreptate. patroni isi fac de cap cum vor ei .

  View Comment
 15. Să dați salarii de peste 2500 de lei si o să aveți muncitori!

  View Comment
 16. O gluma buna articolul asta. Vina o poarta angajatorii deoarece nu dau salarii decente pentru a stopa exodul fortei de munca in Europa.

  View Comment
 17. In primul rand sa-si respecte angajatii! Dau bonusuri de angajare tot felul de bonusuri si cand iti vezi fluturasul de salar iti dai seama ca nu ai castigat nimic! Iti calculezi bonusurile si ramai dator vandut daca nu aveai acele bonusuri!!!! Ei cauta Sclavi!

  View Comment
 18. Adevărul este că fiecare angajator știe doar obligațiile angajatului,însă de obligațiile lor uită,părerea mea personala este că statul e vinovat,bugetarii sunt ținuți în brațe ,iar cei care lucrează la privat nu beneficiază decât de salariul minim,de multe ori pentru acest salariu brut în ai la 240 ore,pt că nu îi verifica nimeni.

  View Comment
 19. Este stres peste tot, in plus sunt salarii mici. Cum sa lucrezi in Satu Mare la 2000 de lei? Eu castig 5000 de ron pe luna si nu este stres, sau sa strige cineva pe tine. Trebuie apreciati care sunt. Unde lucrez eu si Managerul mai pune mana sa munceasca. In Romania nu am vazut asa ceva.

  View Comment
 20. Fugiti din tara cat mai sunteti tineri, nu fiti fraieri.Mai nine sclav pe 1600 de euro decat pe 2500 ron!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre investiție
TOP 3 firme cu capital 100% sătmărean. Care este cea mai MARE și care are cei mai mulți BANI

Închide