Județul Satu Mare, un nou record negativ. Impactul după primul val COVID-19


Potrivit unei analize făcute de jurnaliștii Money.ro, Satu Mare se află pe locul doi în topul județelor care au înregistrat cele mai mari scăderi ale salariului net în luna aprilie. Clasamentul este condus de județul Arad, dar lista arată că regiunea de nord-vest a țării a fost printre cele mai afectate. 

Patru din cele cinci județe aflate pe lista celor care au înregistrat cele mai mari scăderi ale salariului net, în primul val COVID-19 sunt din regiunea de nord-vest a țării. Jurnaliștii de la Money.ro au făcut o analiză pentru a vedea primul impact al crizei și modul în care acesta s-a resimțit în buzunarul angajaților.

“Salariile nete au scăzut cel mai dramatic în prima lună de criză COVID-19 în județele Arad (pierdere de 10,9% într-o singură lună), Satu-Mare (scădere de 10,4%), Bistrița-Năsăud (minus de 8,7%), Cluj (8%) și Maramureș (6,4%)” se arată în analiza Money.ro.

Astfel, datele din luna aprilie arată că Satu Mare a reușit contraperformanța de a înregistra una dintre cele mai dramatice căderi, ajungând pe locul 5 în topul județelor cu cele mai mici salarii, un top condus de Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Covasna.

“O cădere dramatică spre coada clasamentului au raportat în luna aprilie județele Satu-Mare și Buzău (au ajuns pe locurile 5, respectiv 6 de la coadă), în condițiile în care Satu-Mare se afla la mijlocul clasamentului în martie (locul 24), iar Buzău nu figura în ultimele 10 poziții,” mai arată analiza efectuată.

În total, 32 de județe, plus București au înregistrat scăderi ale salariilor, iar acestea au crescut în doar 9 județe. Cele mai mari salarii rămân cele din Capitală, Cluj , Timiș, Sibiu și Ilfov.Fii primul care comentează! despre "Județul Satu Mare, un nou record negativ. Impactul după primul val COVID-19"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, economie
Noi măsuri de relaxare anunțate de Guvern. Liber la fotbal pe teren mic!

Închide