Concesia pe care Lidl o face Bisericii Ortodoxe. De ce nu au început lucrările în Satu Mare (FOTO)


După ce au obținut toate autorizațiile, cei de la Lidl puteau să înceapă liniștiți lucrările la viitorul magazin de pe Drumul Careiului. Doar că ar fi amânat inițierea lucrărilor, făcând astfel o concesie Protopopiatului Ortodox Satu Mare.

Mai exact, lucrările vor fi demarate doar după Sărbătorile Pascale, astfel încât imaginea locului să nu fie afectată de către șantierul în lucru.

Redacția PresaSM.ro a intrat în posesia planurilor celor de la Lidl. În care anunță distanța față de Biserica Ortodoxă ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, dar și unele măsuri pentru decongestionarea traficului rutier.

În documentul obținut de PresaSM.ro se specifică faptul că se vor amplasa panouri fotovoltaice pentru alimentare cu curent propriu.

De asemenea, pentru facilitarea accesului la magazin se propun două accese (intrare-ieșire). Un acces din Bulevarul Lalelei, care va asigura accesul clientilor la magazin și spre locurile de parcare. Cel de-al doilea acces (intrare-ieșire) se va realiza din strada Careiului, în apropierea colțului sud-estic al proprietății. Acesta permite și accesul camioanelor pentru aprovizionare.

Suprafața carosabilă și pietonală va fi de 5.436 metri pătrați, iar suprafața de spații verzi amenajate este de 1.970 metri pătrați. De asemenea, vor fi 129 de locuri de parcare, printre care două locuri de parcare de tip “mamă și copil” și două locuri pentru persoane cu deficiență locomotorie. Un aspect foarte important luat în calcul este distanța față de Biserica Ortodoxă ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, care va fi de minim 20 de metri.

PLAN LIDL

Totodată, reprezentanții celor de Lidl au primit undă verde pentru a construi sensul giratoriu în municipiul Satu Mare, la intersecția dintre Drumul Careiului, coborârea de pe Podul Golescu și strada Prahovei.

”Investiția pentru care a fost elaborată prezenta documentație este propusă în zona centrală a intravilanului municipiului Satu Mare, la intersecția dintre str.Careiului (DN19, E671), str. Prahovei și B-dul Lalelei. (…) Prin această investiție investitorul dorește construirea unei intersecții de tip giratoriu, exact pe același amplasament cu intersecția actuală. Aceasta investitie va facilita desfășurarea traficului în condiții de maximă siguranță, permițând totodată decongestionarea traficului în zonă”, se arată în documentul citat.

Este important de subliniat că deși se va elimina sistemul de semaforizare în zonă, în cazul în care circulația pietonilor va îngreuna traficul rutier, respectiv viața pietonilor va fi pusă în pericol, cei de la Lidl se obligă să finanțeze un sistem de semaforizare specială pentru pietoni!

”Valorile actuale ale traficului și ambuteiajele create în zona intersecției au dus la propunerea actuală de a amenaja un sens giratoriu în zona, lucru care permite atât intrarea simultană în intersecție a mai multor autovehicule, cât și sporirea siguranței în exploatere a traficului”, se mai arată în document.

Lățimile benzilor de circulație variază între 3,3 metri liniari și 3,5 metri liniari. Raza interioară de girație este de 8,00 metri liniari. Sensul giratoriu proiectat va fi amenajat cu două benzi pe calea inelară a câte 5,25 metri liniari lățime fiecare.

 Fii primul care comentează! despre "Concesia pe care Lidl o face Bisericii Ortodoxe. De ce nu au început lucrările în Satu Mare (FOTO)"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Lidl
FOTODOCUMENT. Lidl va începe lucrările la magazinul de pe Drumul Careiului

Închide