Lista completă a țărilor din zona verde. De unde nu intrați în izolare

Lista țărilor aflate în zona verde nu s-a modificat, a anunțat Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Rămâne valabilă lista publicată pe data de 23 iunie, în schimb este așteptată stabilirea unui criteriu unitar la nivelul Uniunii Europene.

Conform Hotărârii nr 32 din 29.06.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență se menține valabilitatea listei publicată în data de 23.06.2020 până la stabilirea unui criteriu unitar la nivelul Uniunii Europene, se arată în noua decizie a CNSU.

Vă reamintim că, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că pentru toate persoanele care vin în România din țările care nu fac obiectul excepției de la carantinare/izolare, stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică și aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, se instituie măsura carantinării/izolării la locuința/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz.

Persoanele care vin în România din țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare, prevăzută la pct. 2, dar care, înaintea plecării din țara respectivă, nu au stat cel puțin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină/izolare la locuința/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz.

Persoanele care fie au plecat din România și petrec o perioadă mai scurtă de 14 zile în altă țară exceptată de la măsura carantinării/izolării, fie au petrecut o perioadă de cel puțin 14 zile cumulativ în țări exceptate de la măsura carantinării/izolării nu intră în carantină/izolare la intrarea în România.

În ceea ce privește Uniunea Europeană, liderii nu au reușit să ajungă la un consens în ceea ce privește granițele exterioare ale UE, dar din draft-ul prezentat, Statele Unite, Brazilia și Rusia vor rămâne pe lista roșie din cauza numărului mare de cazuri noi. Lista țărilor considerate sigure include Australia, Canada, Japonia, Serbia, Coreea de Sud și Noua Zeelandă, printre altele.

Fii primul care comentează! despre "Lista completă a țărilor din zona verde. De unde nu intrați în izolare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre carantină
A fugit din carantina de la Tabere și a ajuns în Carei. Polițiștii l-au prins noaptea, plimbându-se pe drum

Închide