LISTĂ. Localitățile sătmărene care primesc bani pentru Wifi gratuit


S-au anunțat câștigătorii ultimei ediții din acest an a programului WiFi4EU. Uniunea Europeană acordă vouchere de 15.000 de euro pentru ca localitățile să ofere acces gratuit la internet în spațiile publice. 

Peste 1.700 de localități din Uniunea Europeană vor primi vouchere de 15.000 de euro pentru a asigura acces gratuit la internet în spațiile publice. La ultima selecție din cadrul programului WiFi4EU, au fost depuse peste 11.000 de solicitări, anunță Uniunea Europeană.

Pe lista câștigătorilor se află și șase localități din județul Satu Mare. Este vorba despre Viile Satu Mare, Agriș, Halmeu, Orașu Nou, Cehal și Apa.

Pentru această sesiune, fiecare țară a primit în medie 142 de vouchere, reprezentând 8% din bugetul total al programului.

În total, peste 6000 de localități europene au beneficiat de vouchere.

Iar unele localități sătmărene, care au câștigat vouchere în sesiunile anterioare, au implementat deja sistemul de internet wireless gratuit.

Este și cazul orașului Ardud. Printre zonele care se bucură de internet gratuit se numără: parcul central din Ardud, piața agroalimentară, curtea Liceului Tehnologic Ardud, zona Dispesarului uman și a Casei de Cultură, zona Cetate Ardud și parcul de joacă pentru copii de lângă Primăria din Ardud.

Uniunea Europeană promovează accesul gratuit la internet

Prin intermediul inițiativei WiFi4EU, Comisia Europeană dorește să promoveze accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, muzeele și centrele de sănătate, peste tot în Europa.

Bugetul programului este de 120 de milioane EUR pentru perioada 2018-2020. Acesta va fi utilizat pentru instalarea unor echipamente Wi-Fi de ultimă generație în principalele centre de interes public.

„Conectivitate pentru toți înseamnă că nu ar trebui să conteze unde locuim și ce venituri avem. Prin urmare, ne propunem astăzi să dotăm până în 2020 fiecare sat și oraș din Europa cu acces gratuit la internet wireless în jurul principalelor centre de interes public,” a spus Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene, despre proiect.Fii primul care comentează! despre "LISTĂ. Localitățile sătmărene care primesc bani pentru Wifi gratuit"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Apa, Ardud, Cehal, Halmeu, Viile Satu Mare, Wifi
Doi sătmăreni, la plimbare cu mii de litri de alcool în mașină. S-au ales cu dosar penal

Închide