FOTO. Primul oraș din județul Satu Mare cu WiFi gratuit în spațiile publice

Ardudul este prima localitate din județul Satu Mare și, totodată, una din primele din România în care începând de astăzi funcționează Wi-Fi gratuit în spații publice prin programul de finanțare al Comisiei Europene WiFi4EU, accesat și câștigat de Primăria Ardud.

Printre zonele care se bucură de internet gratuit se numără: parcul central din Ardud, piața agroalimentară, curtea Liceului Tehnologic Ardud, zona Dispesarului uman și a Casei de Cultură, zona Cetate Ardud și parcul de joacă pentru copii de lângă Primăria din Ardud.

Aproape 40 de localități din județ s-au înregistrat în cadrul programului Wifi4EU prin care Uniunea Europeană pune la dispoziția autorităților 15.000 de euro.

Prin intermediul inițiativei WiFi4EU, Comisia Europeană dorește să promoveze accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, muzeele și centrele de sănătate, peste tot în Europa.

„Conectivitate pentru toți înseamnă că nu ar trebui să conteze unde locuim și ce venituri avem. Prin urmare, ne propunem astăzi să dotăm până în 2020 fiecare sat și oraș din Europa cu acces gratuit la internet wireless în jurul principalelor centre de interes public,” a spus Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene, despre proiect.

Bugetul este de 120 de milioane EUR pentru perioada 2018-2020. Acesta va fi utilizat pentru instalarea unor echipamente Wi-Fi de ultimă generație în principalele centre de interes public.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Primul oraș din județul Satu Mare cu WiFi gratuit în spațiile publice"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ardud, Wifi
FOTO. Incendiu în județ. Mobilizare de forțe. Patru ore pentru stingere

Închide