FOTO/VIDEO. Greviștii vor să cheme Electrolux în instanță. Problema: tichetele de masă


De cinci săptămâni, muncitorii de la Electrolux Satu Mare se află în grevă. În ciuda dificultăților, angajații spun că sunt hotărâți să nu cedeze. Salariile mici, spun aceștia, sunt principalul motiv pentru care au intrat în grevă, iar până solicitările nu le sunt rezolvate, nu au de gând să se întoarcă la muncă. 

Peste 400 de angajați ai Electrolux Satu Mare se află în grevă de cinci săptămâni. Chiar dacă se confruntă cu dificultăți financiare, greviștii le-au răspuns în cor liderilor de sindicat care i-au întrebat dacă vor să continue greva.

“Nu cedăm. Nu cedăm,” au scandat angajații

Greviștii spun că vor chema Electrolux în instanță pe problema tichetelor de masă. În plus, spun liderii de sindicat, s-a plătit impozit pentru tichetele pe care, de fapt, muncitorii nici nu le-au primit.

“Ieri, am făcut evidențele și am dat undă verde pentru deschiderea procesului pentru tichetele de masă,” a spus unul dintre liderii de sindicat. Acesta a precizat că, pe fluturașul de salariu, figurează impozitul plătit pentru tichetele neîncasate.

Muncitorii și sindicaliștii au criticat scrisoarea transmisă ieri presei de o persoană care se recomanda reprezentant al personalului TESA. Sindicaliștii au spus că a fost vorba despre o încercare de manipulare, venită din partea conducerii fabricii.

“Mie mi se pare că este o ingerință în treburile sindicatelor. Cu ce drept se bagă în problema greviștilor,” a spus Sorin Faur despre scrisoare, pe care o consideră o dezinformare. “Este interzis de lege. Avem și noi cunoștințele noastre și mai devreme și mai târziu vom afla cine a fost atât de pregătit încât să scrie această scrisoare,” a mai spus acesta.

Sindicaliștii au combătut și cifrele înaintate în cadrul “scrisorii”.

Marius Gânță, liderul sătmărean al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, le-a spus greviștilor că și polițiștii sunt alături de ei și i-a îndemnat să nu se lase manipulați.

“E normal să fie între ei oameni nehotărâți sau oameni cărora le este frică să nu-și piardă locul de muncă. Sunt printre ei și oameni cărora nu le pasă. Dar nu este un război între voi și ei. Trebuie să ne încadrăm în limitele legii și să nu le dăm satisfacție, prin gesturi necontrolate, celor care nu susțin această grevă,” le-a transmis greviștilor Marius Gânță.

Mesaje continuă să vină din partea altor organizații sindicale care susțin greviștii.

Liderii de sindicat au mai spus și că peste 200 de salariați, angajați cu contracte pe perioadă determinată, nu sunt lăsați să se alăture sindicatului.1 Comment on "FOTO/VIDEO. Greviștii vor să cheme Electrolux în instanță. Problema: tichetele de masă"

  1. cu respect ptr cei care muncesc cinstit vreau sa va zic doar atit.Au mai fost cazuri de acest fel.A fost prea tirziu cind au vrut sa se opreasca din greva .Sa desfintat Fabrica..vezi Italia prov .UD..Deci Atentie…Sunt multi care vorbesc baliverne.care se cred mari si tari care poate nici nu stiu cite mere au in straita.(Julio).Parerea mea:multumitiva cu faptul ca ati obtinut ceva decit sa ramineti farà loc de munca

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux, grevă, muncitori
Protestul ”majorității” muncitorilor de la Electrolux care nu sunt în grevă: ”Ne este frică”

Închide