Medicii le cer politicienilor să ia mâinile de pe spital. Șase directori în cinci ani

Mai mulți șefi de secții din cadrul Spitalului Județean le cer partidelor politice să ia mâinile de pe unitate. Mai exact, aceștia au acuzat faptul că factorii politici ar fi cauzat numirea și schimbarea a șase manageri în decurs de doar cinci ani, fapt care ar fi bulversat activitatea Spitalului Județean.

”Iar se schimbă politicul și iar nu se schimbă nimic. (…) Managerii numiți politic vin și pleacă. Noi rămânem. Eu cred că un spital județean este o nucă tare. Și atunci se alege un manager, el trebuie să fie responsabil, că aici nu este o fabrică. Este o fabrică de vieți, eventual. Este o luptă între viață și moarte. Nu ne putem juca. Eu aștept să privim în viitor, să avem manager un prieten de-al nostru. Noi vom fi tot timpul deschiși, iar dacă va fi o colaborare corectă și atunci cred că și județul Satu Mare va avea un Spital Județean pe măsură”, a spus Ioan Aurel Lupșa, șeful Secției Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Satu Mare, la Informatia TV.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat că UDMR nu a numit politic niciun manager, în condițiile încare Camilio Coste nu era membru UDMR. Mai mult, Pataki acuză faptul că alte partide ar fi procedat la astfel de tertipuri.

”Eu nu am făcut o schimbare politică. La sfârșitul anului 2012 managerul a rămas, dar alții au schimbat oamenii și i-au revopsit. Dacă țineți minte, domnul Adrian Marc s-a revopsit din verde în galben (a trecut de la UDMR la PNL, n. red.). (…) O să încerc să fac o schiță de pact între partidele politice și am să îi provoc să îl semnăm în public, ca să fie niște reguli”, a spus Pataki Csaba la Informația TV.

2 Comments on "Medicii le cer politicienilor să ia mâinile de pe spital. Șase directori în cinci ani"

  1. Pop Ioan | mai 16, 2017 at 09:03 |

    La acestia cu gura mare (ca mai sint si exceptii si toata stima pt EI)nu le convine ordinea si disciplina ( ca in militarie,cazarma)pe care a vrut sa introduca Dr Camilio Coste.Poate ca limbajul nu era cel adecvat,dar cu fiecare om comunici pe limbajul sau,ca altfel nu intelege.Vin la lucru la ora 9 si la ora 13 nu mai sint de gasit doar in cabinetele particulare.Acum se victimizaeza ca se vorbeste “urit” cu ei.Se pare ca unul dintre invitatii de ieri la ITV a uitat ce limbaj si ton a folosit fata de sotia mea cind s-a interesat de starea de sanatate al tatalui ei.A zbierat ca un descreierat ca au iesit oamenii pe coridor,nemaivorbind de cuvintele adresate.A avut noroc ca nu s-a intimplat in fata mea ca as fi stiut ce sa-i raspund sa-si aduca aminte de citeva paragrafe nu numai de buna conduita.

    View Comment
  2. pacient | mai 16, 2017 at 15:25 |

    Mulți, foarte mulți medici și multe cadre medicale sătmărene, inclusiv de la cabinete particulare unde mai și plătim, au PROBLEME GRAVE de comportament cu pacienții! ZBIERATUL ȘI TONUL AGRESIV E FRECVENT UTILIZAT, din nefericire! Iar bunul simț nu ține de partidele politice…numirile în funcții DA!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
Cine este noul director medical la Spital. Managerul demisionar, în concediu

Închide