FOTO/VIDEO. Sorina Pintea: Există un mare număr de reclamații la spitalele din nordul țării. Avertizare către DSP

Ministrul Sorina Pintea se află într-o vizită de lucru la Satu Mare. Aceasta a vizitat și Spitalul Județean, unde a stat de vorbă și cu cadrele medicale. Ministrul a dorit detalii suplimentare despre investițiile în sănătate care se vor face la Satu Mare. 

Ministrul Sorina Pintea se află într-o vizită de lucru la Satu Mare. Odată ajunsă la Satu Mare, ministrul a vrut să afle mai multe despre starea în care se află procesul de achizții, asta pentru că județului i-a fost alocată o sumă mare din partea ministerului.

Dar nu doar procesele de achizție sunt pe lista discuțiilor. Ministrul vrea să vorbească cu șefii de secție și despre gradul de satisfacție al pacienților. Pintea a spus că, deși salariile s-au majorat, situația din spitale, cel puțin cea raportată de pacienți, nu s-a îmbunătățit cu mult, iar multe dintre plângeri vin chiar din zona de nord a țării.

“Mi-am dat seama că nu a crescut gradul de satisfacție al pacienților și asta este o problemă. Din păcate, și o spun din păcate pentru că sunt dintr-un județ vecin, există un mare număr de reclamații la spitalele din nordul țării și mă refer doar la cele care îmi sunt direct adresate, nu neapărat de calitatea actului medical, ci de modul de comportament al personalului medical,” a declarat Sorina Pintea la Satu Mare.

Ministrul a spus că nu mai este cazul ca cei de la DSP, care reprezintă ministerul în teritoriu, să tolereze comportamentul neadecvat al unor cadre medicale față de pacienți.

“[…] Direcția de Sănătate Publică, care este ministerului Sănătății în teritoriu, nu mai are voie să tolereze, și am accentuat, și nu numai chestiuni legate de comportament, ci și de cazarea pacienților, de modul în care tratăm actul medical în sine,” a mai spus Sorina Pintea.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Sorina Pintea: Există un mare număr de reclamații la spitalele din nordul țării. Avertizare către DSP"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ministerul Sănătății, Sorina Pintea
Ministrul Sănătății, în control la Spitalul Județean Satu Mare. Întâlnire și cu cadrele medicale

Închide