Mii de sătmăreni care lucrează în străinătate ar putea fi impozitați în România

Circa 30.000 de sătmăreni au părăsit țara pentru a-și găsi un loc de muncă mai bine plătit în Occident. Cei mai mulți care au ales calea străinătății au ajuns în Italia. Peste 10.000 de sătmăreni sunt plecați temporar sau de peste 10 ani în Peninsulă. Franța se bucură și ea de forța de muncă a circa 7.000 de sătmăreni, iar în Portugalia, dar și în Marea Britanie, lucrează peste 5.000 de sătmăreni. Mai sunt sătmăreni plecați în țări precum Danemarca, Spania, etc. Iar acestea sunt doar datele oficiale.

Iar acum, sătmărenii care muncesc în străinătate ar putea să fie impozitați de țara care i-a alungat și care nu le-a oferit un viitor. Sunt vizați, atât, sătmărenii care muncesc la negru, fără acte legale în Occident, dar și sătmărenii care obțin profituri în afara salariilor. Asta dacă impozitul pe gospodărie, propus de actualul Guvern, va intra în vigoare.

Sătmărenii au o singură șansă pentru a evita această posibilitate. Să revină în țară, să meargă la Administrația Județeană a Finanțelor și să renunțe la rezidența fiscală în România. Adică, să plătească legal taxe și impozite în țara în care muncesc, pentru a evita taxarea în România.

Ca să exemplificăm, persoanele care lucrează la negru în străinătate vor trimite, cel mai probabil, o parte din bani acasă. Bani care se vor cumula cu veniturile celorlalți membri ai familiei rămași în țară. În urma declarației de venit global pe gospodărie, dacă măsura intră în vigoare, cei de la Fisc vor putea stabili de unde intră diferența de bani în bugetul familie și va impozita sursa externă.

Acest impozit s-ar putea aplica de la 1 ianuarie 2018, iar prima declarație anuală ar urma să fie depusă pe 1 mai 2019.

2 Comments on "Mii de sătmăreni care lucrează în străinătate ar putea fi impozitați în România"

  1. Nu sant deacord taxele in strainatate sant foarte mari.plus cheltuieli de viata aici si chiria e mare etc statu roman oricum cotizeaza dupa bani care intra in tara etc punct nu sant deacord

    View Comment
  2. Hoti,hoti……hoti nu stiu sa ofere ceva ca sa ne intoarcem in tara dar in schimb stiu sa ne alunge si cand vi e vorba de bani stiu unde sa bage mana rusinee

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre impozitare
PREMIERĂ. Localitatea din județ în care TAXELE vor SCĂDEA semnificativ

Închide