Ministrul Gabriel Leș, despre tensiunile din Valea Uzului: UDMR, cinism incalificabil

Ministrul Gabriel Leș a reacționat la declarațiile făcute de liderul UDMR, Kelemn Hunor. Leș precizează că liderii maghiari nu au rezistat tentației de a capitaliza politic situația din Valea Uzului și au generat tensiuni “ce pot escalada în detrimentul tuturor, indiferent de etnie.”

Ministrul Gabriel Leș a luat poziție față de declarațiile făcut de Kelemen Hunor cu privire la situația din Valea Uzului. Sătmăreanul spune că inițial a crezut că este vorba de un fake news și că nu și-a imaginat că un cetățean român, indiferent de etnie, poate avea o asemenea reacție.

“Citind declarațiile făcute de presedintele UDMR, Kelemen Hunor, în contextul incidentelor de la Cimitirul Internațional Valea Uzului am suspectat, în primă fază, că este vorba despre un fake news. Nu credeam că un cetățean român, indiferent de etnie, se poate declara consternat de faptul că alți români “au îndraznit” să intre într-un cimitir de pe teritoriul patriei lor pentru a-și cinsti eroii. Mai mult decât atât, liderul UDMR își manifestă profunda nemulțumire că românii “au ocupat” cimitirul, în ciuda interdicției ad-hoc a fruntașilor de partid, materializată într-un așa-zis lanț uman. De asemenea, politicianul român de etnie maghiară s-a arătat indignat de lipsa de fermitate a jandarmilor, care nu i-au întâmpinat cu suficiente bastoane pe cei veniți să depună flori la căpătâiul eroilor Armatei Române,” spune Leș pe Facebook.

Ministrul continuă și subliniază faptul că liderii politici maghiari se folosesc de situația creată doar pentru a aduna capital politic. Iar din cinism, punctează Leș, aceștia generează tensiuni ce pot escalada, în detrimentul tuturor.

“Este regretabil că într-o zi cu asemenea încărcătură simbolică fruntașii UDMR nu au rezistat tentației de a capitaliza politic, generând cu un cinism incalalificabil tensiuni ce pot escalada în detrimentul tuturor, indiferent de etnie. De asmenea, am convingerea că UDMR este capabilă de a găsi o strategie electorală mai inteligentă decat aceasta a alimentării tensiunilor interetnice,” spune ministrul Apărării.

Sătmăreanul încheie prin a vorbi despre importanța cinstirii eroilor.

“Cinstirea eroilor este o datorie de onoare, sacrosantă, ce ar trebui să ne hrănească respectul reciproc. Celor ce au dubii, le spun răspicat că cinstirea eroilor nu este negociabilă și nici nu face obiectul revendicărilor imobiliare. În ciuda dificultăților de moment, sunt convins că într-un climat de dialog, cu abordări responsabile, vom găsi rezolvarea potrivită,” conchide Leș.

Fii primul care comentează! despre "Ministrul Gabriel Leș, despre tensiunile din Valea Uzului: UDMR, cinism incalificabil"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Gabriel Leș, Kelemen Hunor
România vrea proprii sateliți. Sătmăreanul Gabriel Leș conduce discuțiile

Închide