Nu e glumă! Poliția Locală ar putea să oprească șoferii în trafic! Atribuții sporite

După anumite episoade de pomină în care Poliția Locală Satu Mare a dat amenzi fără să indice fapta, unii agenți au fost suprinși dormind în timpul serviciului sau au păzit moaște, în timp ce la câțiva pași se fura din mașini în plin centru, polițiștii locali ar putea să aibă atribuții sporite.

Și asta pentru că un grup de 14 parlamentari PNL a depus o lege prin care să permită, explicit, poliţiştilor locali să dirijeze traficul, să legitimeze şoferi şi să aplice amenzi, pentru a avea aceleaşi atribuţii ca Poliţia rutieră.

Cu toate că la începutul anului, Avocatul Poporului a sesizat Înalra Curte de Casație și Justiție cu un punct de vedere opus, de a interzice total poliţiştilor locali să exercite atribuţii în domeniul rutier.

Potrivit Legii 155/2010, care reglementează activitatea Poliţiei locale, instituţia are atribuţii şi în privinţa circulaţiei pe drumurile publice, însă ele nu sunt precizate explicit. OUG 195/2002, care prevede atribuţiile poliţiei rutiere, nu a fost modificată după intrarea în vigoare a Legii 155, ceea ce a dus efectiv la un vid legislativ.

În practică, s-au evidenţiat aplicări neunitare ale legii, fiind cazuri în care Poliţia locală, în baza Legii 155, a aplicat amenzi, iar instanţa le-a anulat, iar alte cazuri în care ele au fost susţinute.

Proiectul de lege a fost depus în Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

1 Comment on "Nu e glumă! Poliția Locală ar putea să oprească șoferii în trafic! Atribuții sporite"

  1. Nu știrea este o glumă ci poliția locală. Du-te mă, ăștia care dorm când ar trebui să patruleze. Când e ceva conflict de aplanat, musai trebui chemați jandarmii, că ăștia din cauza burții nici șireturile nu știu să le închidă. Șlițul mai merge cu o oglindă.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
COD GALBEN. Ploi însemnate cantitativ în următoarele ore în Satu Mare

Închide