Nuntă cu COVID în județul Satu Mare! Copil pozitiv, nuntași în izolare

FOTO: ARHIVĂ

Nuntă cu peripeții în Noroieni, județul Satu Mare. Totul s-a întâmplat sâmbătă, atunci când doi sătmăreni au decis să își unească destinele și să facă o nuntă. Potrivit informațiilor PresaSM, totul a început după ce mirele s-a dus sâmbătă, 25.07.2020, la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, împreună cu viitoarea soție și cu copilul lor, în vârstă de 14 ani, pentru a-și face testele COVID-19. Și asta pentru că după nuntă intenționau să se întoarcă în Marea Britanie.

De unde a început totul

Petrecerea a început, dar în jurul orei 17.00, mirele a primit un telefon de la Direcția de Sănătate Publică, prin care a fost anunțat că el și soția sa au ieșit negativ, dar primul test al fiului lor a ieșit pozitiv. Reprezentantul DSP i-a cerut tatălui să ducă copilul la Spitalul de Boli Infecțioase Satu Mare, în caz contrar urma să se trimită o ambulanță și Poliția.

Tatăl s-a conformat, astfel încât în jurul orei 18.00, minorul a ajuns la unitatea spitalicească, fiind internat. Este important de menționat că doar în cursul zilei de luni au fost căutați toți nuntașii de către Poliție pentru a li se cere să intre în izolare la domiciliu. Este vorba despre circa 20 de persoane, potrivit informațiilor PresaSM. 

Testul minorului ar putea fi fals pozitiv

Tatăl copilului acuză că acestuia nu i s-a făcut încă al doilea test și că ar putea să fie fals pozitiv. Mai mult, minorul s-ar afla în salon cu alte trei persoane suspecte de COVID-19, care ar prezenta simptome. Tatăl spune pentru PresaSM că este disperat că copilul său ar putea să se îmbolnăvească efectiv de la celelalte persoane din salon.

”Al doilea test trebuia să se facă luni, cum ni s-a spus de la DSP. Dar medicul a spus că se va face doar vineri. Cum vine asta? Dacă este fals pozitiv?! Și copilul meu plânge în salon, că mai este cu alte trei persoane, din care două prezintă ceva simptome de gripă. Dacă se îmbolnăvește cu adevărat în spital? Nimeni nu mă ajută, degeaba sun peste tot”, acuză tatăl minorului. 

Ce spune prefectul Radu Bud

Prefectul Radu Bud a confirmat acest caz, dar a precizat că situația este sub control.

”Imediat după ce a venit rezultatul testului, cei de la DSP s-au prezentat și l-au preluat pe tânărul descoperit pozitiv și au demarat ancheta epidemiologică. Din acel grup, mai multe persoane au primit măsura de izolare la domiciliu. Ce este important și o veste bună este faptul că din tot acel grup care a fost testat ulterior, nu a mai fost nici un caz pozitiv și nu s-a pornit un focar în urma acelui eveniment. Bineînțeles, că a fost un moment neplăcut pentru miri, dar aș vrea să vedem partea bună a lucrurilor, faptul că acel eveniment nu s-a transformat într-un focar”, a declarat, pentru Obiectiv-sm.ro, prefectul Radu Bud.

7 Comments on "Nuntă cu COVID în județul Satu Mare! Copil pozitiv, nuntași în izolare"

 1. Dacă nuntașul a fost depistat atunci pozitiv, ceilalți încă nu pot fi depistați doar peste câteva zile. Deci este necesar a altă analiză la doar câteva zile.

  View Comment
 2. LOGIC era ca toti nuntasii sa intre in izolare cinci zile. Nu sa asteptam sa vedem cati s-au infectat si pe cati au mai infectat de atunci. Mare greseaza epidemiologica.

  View Comment
 3. Anulare la toate evenimente ca din cauza evenimentelor v-a porni virisul la Satu Mare.

  Nu respecta nici o distantare si nr de persoane.

  View Comment
 4. Poate este fals pozitiv..?

  View Comment
 5. Străinul | iulie 29, 2020 at 22:41 |

  Fals pozitiv ???

  View Comment
 6. Satmarean | iulie 30, 2020 at 01:35 |

  Eu nu știu de ce se permit acum, mai ales când explidează din nou valul masiv de infectări zilnic, nunți , botezuri și alte evenimente !!!

  View Comment
 7. Mulți dintre cei care au participat la eveniment au întrat în izolare doar de marți,DSP nici nu a răspuns luni la telefon

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare
DOCUMENT. Terasele se închid mai repede. Măștile, obligatorii în aer liber în zone aglomerate

Închide