Octavian Petric: Eu nu controlez biserica, eu ajut oamenii. Alții amenință preoții și preotesele


Deputatul Octavian Petric – coordonatorul Pro România Satu Mare – a ținut să facă astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, precizări legate de o serie de informații lansate în spațiul public. Informații – potrivit cărora – s-ar folosi de Biserica Ortodoxă în scopuri electorale. 

Deputatul Pro România a precizat astăzi că întâlnirile cu reprezentanții cultelor religioase fac parte din obligațiile sale de parlamentar. Și nicidecum nu li se pot acorda o conotație cu iz electoral.

De altfel, mai spune Octavian Petric, el este unul dintre inițiatorii legii prin care miilor de români, maghiari, șvabi, sași, etc, care formează personalul neclerical, li s-au asigurat condiții de salarizare decente. Cu toate acestea, mai precizează deputatul sătmărean, legea pe care a inițiat-o nu este respectată de către cei de la PSD, personalul neclerical fiind plătit sub salariul minim pe economie.

”Am auzit că aș fi acuzat că eu controlez biserica. Sunt informații eronate, eu respect biserica și o sprijin prin acțiuni concrete, în baza mandatului încredințat de cetățeni. Este obligația mea de parlamentar să mă întâlnesc cu oamenii. Legat de întâlnirile cu preoții și cu cei din consiliile parohiale: a fost vorba despre prezentarea unor demersuri pe care le-am întreprins în vederea sprijinirii personalului neclerical. În prezent, cu toate salariul minim pe economie este de 2.080 lei, personalul neclerical primește doar 1.814 lei. Dar contribuțiile li se rețin la nivelul salariului minim. Este o nedreptate socială, pe care încerc să o îndrept”, a spus Octavian Petric. 

Deputatul sătmărean susține că persoana care ar fi inițiat aceste zvonuri ar fi rău intenționată.

”Nu eu am amenințat preoții și preotesele în ședințele de partid, iar mai apoi am dat declarații pe la Direcția Națională Anticorupție. Este frica unora de eșecul care urmează la nivel național și local”, a mai spus Octavian Petric. 

Reamintim că Octavian Petric este coautor al legii privind salarizarea personalului neclerical.  Și asta după ce ani de zile această categorie de personal – aferent tuturor confesiunilor – a avut un statut incert, fiind plătit în parte din contribuțiile directe ale credincioșilor către parohii. Fie ele ortodoxe, greco-catolice, romano-catolice, reformate, penticostale, etc.



1 Comment on "Octavian Petric: Eu nu controlez biserica, eu ajut oamenii. Alții amenință preoții și preotesele"

  1. Ca sa vezi… Da unde ai fost pana acuma tu esti ce care o sa ne salvezi de prapad vezi doamne

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre deputat Octavian Petric
Octavian Petric, Pro România: Noi nu o să facem campanie din bani publici

Închide