OPINIE. Viitorul primar al Sătmarului este Kereskenyi. Blat total al PSD și PNL


Dacă este să ținem cont de blatul de la vârful politicii sătmărene, nici nu s-ar mai impune organizarea alegerilor locale pentru desemnarea viitorului primar al municipiului Satu Mare în data de 27 septembrie 2020. Singura dilemă este componența Consiliului Local Satu Mare.

Și asta pentru că atât PSD cât și PNL sunt total amorțite și non-combat în fața UDMR. De exemplu, președintele Organizației Județene Satu Mare a PNL și actual viceprimar al municipiului Satu Mare, Adrian Albu, ezită să își anunțe candidatura, cu toate că președintele național Ludovic Orban i-a spus clar să candideze.

Adrian Albu știe foarte bine că dacă va candida împotriva candidatului UDMR și primar în funcție, Kereskenyi Gabor, nu va avea șanse. Mai mult, potrivit ultimelor sondaje, Adrian Albu riscă să ia sub scorul partidului pe care îl reprezintă, ceea ce este sinonim cu executarea politică de la vârful PNL și compromiterea șanselor sale de a fi nominalizat măcar pentru o funcție la viitoarele alegeri parlamentare.

În ce privește PSD, lucrurile sunt aproape la fel de clare. Fostul primar Dorel Coica ezită să își anunțe candidatura din partea PSD, cu toate că o decizie clară urmează să fie luată săptămâna aceasta de către conducerea centrală a social-democraților, președintele Organizației Județene Satu Mare a PSD, Ionuț Oneț, urmând să meargă zilele acestea la București.

În orice caz, adevăratul lider al PSD Satu Mare este Mircea Govor, care nu doar că îl ”consiliază” fără discuții pe Ionuț Oneț (cu toate că Govor nu are nicio funcție în partid), ci are grijă ca PSD să se dezică public, clar și răspicat, de orice persoană care îl atacă pe Gabor Kereskenyi. Nu greșim cu nimic dacă spunem că Govor a devenit protectorul politic al candidatului UDMR, folosindu-se de ”vesta antiglonț” social-democrată. Se pare că în PSD se practică la modul serios delictul de opinie.

Pe cale de consecință, pe Gabor Kereskenyi nu îl mai împiedică aproape nimeni în cursa pentru al doilea mandat în fruntea Primăriei Satu Mare. De ce să se mai irosească bani pentru campania electorală, în condițiile în care ”zarurile au fost deja aruncate”.

Opinie de Ciprian Bâtea, editor PresaSM


UPDATE: Gazeta de Nord-Vest a anunțat, după apariția editorialului, că Dorel Coica este candidatul PSD pentru Primăria Municipiului Satu Mare. Rămâne ca acest lucru să se anunțe și oficial, respectiv ca această candidatură să fie validată de către conducerea centrală.1 Comment on "OPINIE. Viitorul primar al Sătmarului este Kereskenyi. Blat total al PSD și PNL"

  1. O să câștige Kereskeni pentru că politicienii români nu sunt capabili să treacă peste propriile interese, să se unească și să pună un singur candidat! SCÂRBĂ TOTALĂ față de acești așa ziși politicieni.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Adrian Albu, Kereskenyi Gabor, Mircea Govor, PSD
SONDAJ. Kereskenyi Gabor ar putea câștiga detașat Primăria Satu Mare

Închide