Pescuit în pandemie. Modificări de reguli după doar câteva zile

Regulile cu privire la modul în care se va desfășura pescuitul recreativ în contextul pandemiei de coronavirus se vor modifica. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a pregătit un nou ordin, care îl va modifica pe cel publicat la începutul lunii în curs. Potrivit ministrului Agriculturii, au fost eliminate obligativitatea ca administratorii locurilor de pescuit să impună interzicea socializării, precum şi obligativitatea purtării măştii.

Ordinul care reglementează modul în care se va desfășura pescuitul recreativ, obligațiile pescarilor dar și cele ale proprietarilor de bălți a fost publicat în Monitorul Oficial pe data de 2 iunie. Astăzi, două zile mai târziu, ministrul Agriculturii Adrian Oros a precizat că a pregătit un nou document, care va modifica o parte dintre prevederile celui vechi.

Dispar o parte din obligații

Se va scoate obligativitatea ca administratorul locurilor de pescuit să impună interzicerea socializării, iar administratorii vor putea permite și prezenta vizitatorilor în perimetrul locului de pescuit.


Pescuit în vremea pandemiei. Ce reguli sunt impuse pescarilor


Se scot și unele obligații impuse pescarilor, ca cea care se referea la evitarea socializării și obligativitatea de a purta măști până în momnetul accesului în perimetrul locului de pescuit.

”Pentru că s-au strecurat în vechea formă a Ordinului – pentru că azi discutăm de un alt ordin care a plecat de la minister spre avizare la Ministerul Sănătăţii – am reformulat şi am scos câteva dintre articolele vechiului ordin, şi anume: s-a scos obligativitatea ca administratorii să impună interzicea socializării. Apoi, administratorii vor permite prezenţa vizitatorilor prin perimetrul locului de pescuit. De asemenea, din obligaţiile pescarilor recreativi, s-au scos acele articole care se refereau la evitarea socializării cu alţi pescari, purtarea măştilor până la momentul accesului în perimetrul locului de pescuit şi a rămas ca pescarii să aibă obligativitatea de a lăsa perimetrul de pescuit curat şi să respecte cu stricteţe regulamentul amenajării piscicole, urmând ca cei care gestionează amenajările piscicole să-şi stabilească prin regulament care sunt regulile în interior”, a anunţat joi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, în cadrul unei conferinţe de presă.

Din noul act s-a eliminat păstrarea distanţei de minimum 1,5 metri între pescarii recreativi şi evitarea oricărei forme de socializare cu alţi pescari reacreativi participanţi în aceeşi zonă de pescuit.

”Aceasta este forma în care a plecat azi dimineaţă spre Ministerul Sănătăţii, unde sper ca cei de acolo să avizeze modificările pe care noi le-am făcut la acest ordin privind regulamentul de practicare a pescuitului reacreativ”, a mai spus ministrul Agriculturii.

1 Comment on "Pescuit în pandemie. Modificări de reguli după doar câteva zile"

  1. Satmarean | iunie 5, 2020 at 10:50 |

    Regulile pentru pescuit, un exemplu de PROSTIE, aberanță, făcute precis de idioți, în bătaie de joc!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, pescuit
VIDEO. Ce noi relaxări sunt așteptate pe 15 iunie. Răspunsurile date de Marcel Vela

Închide