FOTO/VIDEO. Vremea severă face prăpăd în țară. Drumuri transformate în râuri, case și culturi afectate, persoane evacuate

Vremea severă din ultimele două zile a făcut ravagii în țară. Din cauza precipitațiilor abundente, peste 20 de județe din țară au fost afectate de inundații, iar unele localități s-au aflat și astăzi sub Cod roșu din cauza ploilor torențiale. Cele mai mari pagube s-au înregistrat în mediul rural, acolo unde hectare de terenuri arabile au fost compromise, drumurile s-au transformat în râuri, iar apa a intrat în curțile și casele oamenilor. Pompierii au lucrat la foc continuu, iar în Timiș au ajutat la evacuarea unor copii și vârstnici care locuiau în calea viiturilor. 

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din peste 500 de case, curți sau beciuri. Printre județele cele mai afectate de aversele torențiale sunt Arad, Bihor, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara și Maramureș.

O situație deosebită s-a produs în localitatea Șurbești, județul Maramureș. În acest caz au fost evacuate temporar 3 persoane care erau în pericol de a fi surprinse de viitură. După retragerea apelor, persoanele s-au întors în locuințe.

Un alt eveniment similar s-a înregistrat în municipiul Odorheiu Secuiesc, județul Harghita. Ca urmare a precipitațiilor din ultimele zile s-a produs o alunecare de teren, frontul alunecării oprindu-se la o distanță de 5 m  de o gospodărie. Nu au fost afectate locuințe și nu au rezultat victime, însă, în mod preventiv, au fost evacuate 3 persoane, printre care și un copil.

Vremea nu s-a îmbunătățit nici astăzi. Mai multe localități din vestul și centrul țării au fost sub Cod roșu din cauza precipitațiilor abundente, iar avertizări, tot de tip Cod roșu au fost emise și pentru cursuri de apă din Timiș și Caraș-Severin.

În localitatea Fârdea, județul Timiș, o viitură a afectat 13 gospodării, iar pompierii au evacuat 3 adulți, 5 copii și mai multe animale domestice. Acțiunile sunt continuate pentru evacuarea apei cu motopompe de mare capacitate și pentru evacuarea bunurilor din locuințe.

În 23 de județe au fost probleme din cauza indundațiilor. Apa a transformat drumurile, în special cele comunale, în adevărate torente de apă, culturile și grădinile oamenilor au fost compromise, iar apa a năvălit în curți, a umplut beciurile și a ajuns și în casele localnicilor.

Au fost și probleme cu infrastructura rutieră pe mai multe drumuri naționale, dar și pe autostrada A1, pe tronsonul cuprins între Timiș și Arad, unde s-a circulat cu dificultate după ce, din cauza ploilor, apa și aluviunile au ajuns pe carosabil.

Mai multe cursuri de apă din centrul și vestul țării rămân sub atenționare, iar meteorologii au prelungit avertizările de Cod galben și Cod portocaliu astfel că precipitații sunt așteptate și la final de săptămână.

 Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Vremea severă face prăpăd în țară. Drumuri transformate în râuri, case și culturi afectate, persoane evacuate"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre inundații
FOTO/VIDEO. Inundații la Homorodu de Jos. Apa a ajuns pe mai multe străzi

Închide