Pregătiri pentru defilarea Armatei. MIG-urile survolează Sătmarul

Avioane de luptă Mig 21 Lancer la Carei

O formațiune de trei MIG-uri au putu fi văzute astăzi deasupra Sătmarului. Este vorba despre pregătirile pentru defilarea care va avea loc vineri. Se va reedita intrarea armatei române în municipiul Satu Mare.

O formațiune de trei MIG-uri, cel mai probabil de la baza de la Câmpia Turzii, au putut fi văzute deasupra Sătmarului. Este vorba despre exercițiile de recunoaștere care au loc înainte de manifestările pregătite pentru mâine. Pe 19 aprilie, se va reedita intrarea Armatei Române în municipiul Satu Mare.

 

Ultima dată când sătmărenii au putut admira avioanele de luptă a fost de 1 Decembrie. Piloții au executat atunci mai multe zboruri de exercițiu, în pregătirea pentru parada de Ziua Națională.

     19 Aprilie

  • orele 900 Municipiul Satu Mare, Piața Libertății nr. 9 – ceremonial de dezvelire a plăcii comemorative în memoria delegaților la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia 1918 din Cercul Electoral Orașul Liber Sătmar (Satu Mare): dr. Ilie Carol Barbul, dr. Mihai Pop, Iosif Șutai, Vasile Roca, Ioan Dobrean.
  • orele 0930 Municipiul Satu Mare, Muzeul Județean Satu Mare – Vernisajul expoziției “100 de ani de la instaurarea administrației românești la Satu Mare”, eveniment organizat de către Muzeul Județean Satu Mare – Secțiile de Istorie și Etnografie, în colaborare cu Arhivele Naționale a României – Biroul Județean Satu Mare, Teatru de Nord, Biblioteca Universitară “Lucian Blaga” din Cluj Napoca.
  • orele 1100 Municipiul Satu MareCimitirul Eroilor – Ceremonial militar urmat de paradă militară pe traseul Cimitirul Eroilor – Piața Libertății
  • orele 1225 Municipiul Satu Mare, Piață Libertății – sosirea Paradei militare, și reconstituirea momentului întâmpinării Armatei Române de către oficialitățile sătmărene din anul 1919, organizată cu sprijinul Teatrului de Nord din Satu Mare și a Muzeului Municipal Câmpulung.
  • orele 1235 Municipiul Satu MareMonumentul Eroului Necunoscut – Ceremonial militar urmat de paradă militară.
  • orele 1600 Municipiul Satu Mare, Teatrul de Nord – Simpozion “100 de ani de Libertate și Administrație Românească în Satu Mare” acțiune realizată de Asociația “Uniți pentru Satu Mare” cu participarea domnilor dr. Ioan Bolovan și prof. univ. dr. Liviu Pop.

Fii primul care comentează! despre "Pregătiri pentru defilarea Armatei. MIG-urile survolează Sătmarul"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Armata Română, MIG-uri
Centenarul Sătmarului. Armata Română reeditează intrarea în Satu Mare. Manifestare fără precedent

Închide