FOTO/VIDEO. Ziua Armatei, în vremea pandemiei: Fără discursuri și blindate, militarii au purtat măști de protecție


Ceremonia militară de Ziua Armatei a fost una atipică, în conformitate cu regulile de siguranță sanitară. Politicienii au renunțat la discursuri, iar tehnica militară a lipsit de pe străzile municipiului Satu Mare.

Autoritățile centrale au anunțat că scenariul pregătit vizează acțiuni restrânse pentru acest 25 Octombrie, tocmai din cauza pandemiei. Astfel, ceremonialul a fost unul restrâns și axat pe omagierea eroilor căzuți pe fronturile țării, pe depunerile de coroane și jerbe, fără spectacol militar.

În fața Monumentului Ostașului Român a fost prezentă fanfara și un pluton, pe lângă oficialii locali.

Acordarea onorului a fost urmat de un scurt ceremonial religios în memoria celor care s-au jertfit pentru patrie, apoi, într-o succesiune rapidă a urmat depunerea de coroane la Monumentul Ostașului Român din Piața Vasile Lucaciu.

Abia în cursul zilei de ieri, ministerul Apărării Naționale a anunțat că ceremoniile din acest an vor avea loc fără participarea publicului.

Câțiva curioși s-au aventurat totuși și la Satu Mare să urmărească depunerea de coroane și militarii adunați în fața monumentului. În special a fost vorba despre părinți cu copii și pensionari.

În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă.

După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Ziua Armatei, în vremea pandemiei: Fără discursuri și blindate, militarii au purtat măști de protecție"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre 25 Octombrie, paradă militară
FOTO/VIDEO 1 Decembrie la Satu Mare: Parada militară, cel mai așteptat moment

Închide